Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη 

15 Σεπτεμβρίου


Ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι άνδρες είναι εξοικειωμένοι με τον καρκίνο του προστάτη είναι επειδή είναι η πιο συχνή μορφή καρκίνου στους άνδρες. Όμως, τα καλά νέα είναι ότι εξελίσσεται αργά, ενώ εάν η διάγνωση γίνει σε αρχικό στάδιο, τότε θεραπεύεται! Μην Ξεχνάς τις Εξετάσεις!


Ο όμιλος MediOne προσφέρει τις εξειδικευμένες εξετάσεις προληπτικού ελέγχου για άνδρες,

από 15 Σεπτεμβρίου έως 15 Οκτωβρίου, στην ειδική τιμή των

15€ από 30€ οι οποίες περιλαμβάνουν:


• PSA (ειδικό προστατικό αντιγόνο)
• Free PSA
• Ratio


Τι πρέπει να ξέρεις για τον καρκίνο του προστάτη


• Οι πιθανότητες να νοσήσεις από καρκίνο του προστάτη αυξάνονται με την ηλικία.
• Εάν έχεις συγγενείς πρώτου βαθμού που έχουν νοσήσει, τότε έχεις 2,4 φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσεις την πάθηση.
• Ο καρκίνος του προστάτη είναι ασυμπτωματικός, δηλαδή δεν εμφανίζει κανένα σύμπτωμα σε πρώιμα στάδια. Αυτό σημαίνει ότι ο προληπτικός έλεγχος είναι αναγκαίος, περίπου μετά τα 40.
• Εξελίσσεται αργά
• Εμφανίζεται σε μεγάλες ηλικίες (κατά μέσο όρο)
Θεραπεύεται εφόσον γίνει η διάγνωση εγκαίρως


Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό να μην παραλείπεις τις προληπτικές ετήσιες εξετάσεις σου!
Προσέλθετε σε ένα από τα κέντρα μας, Γλυφάδα – Πέραμα – Δραπετσώνα – Σαλαμίνα και κάντε άμεσα, χωρίς ραντεβού καθημερινές και Σάββατο ως την 13:00, τον έλεγχο της δικής σας Υγείας.

 

 

 

 

Checkup: «Βack to School»

 

Η νέα σχολική χρονιά πλησιάζει με νέες προκλήσεις. Ο όμιλος MediOne βοηθά μικρούς και μεγάλους να ανταποκριθούν σε αυτές, προσφέροντας πλήρες πακέτο προληπτικών εξετάσεων στην απόλυτα προνομιακή τιμή

των 19€!

από 13 Σεπτεμβρίου έως 15 Οκτωβρίου.

Πιο συγκεκριμένα το πακέτο εξετάσεων περιλαμβάνει τον εξής βασικό έλεγχο Υγείας:

Γενική Αίματος
Γενική ούρων
Σάκχαρο
Ουρία
Χοληστερίνη
HDL
LDL
SGOT – SGPT
Τριγλυκερίδια
Φερριτίνη

Τα MediOne πάντα πιστά στο όραμα και στις αξίες τους, στα πλαίσια της Εταιρικής και Κοινωνικής τους Ευθύνης, παρέχουν υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας σε προσιτή τιμή για όλους.

Καλή σχολική χρονιά!

 

 

 

Κορονοϊός: Tα 4 συμπτώματα COVID-19 που δείχνουν ότι έχετε ανοσία για περισσότερο καιρό.


Για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που ο κορονοϊός έχει ήδη προσβάλλει και επιβίωσαν, το ζήτημα του πόσο καιρό θα τους διατηρήσει ασφαλείς η φυσική τους ανοσία αποτέλεσε και αντικείμενο σχετικής επιστημονικής συζήτησης.
Τώρα, μία νέα έρευνα διαπίστωσε ότι όποιοι πέρασαν ορισμένα συμπτώματα κατά τη διάρκεια της ασθένειάς τους είναι πιο πιθανό να έχουν μεγαλύτερη, πιο «επίμονη» ανοσία στην COVID-19.
Η πρόσφατη σχετική μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν, η οποία προδημοσιεύθηκε στην επιστημονική πλατφόρμα medrxiv ανέλυσε εξετάσεις αίματος από 113 ασθενείς, που είχαν μολυνθεί με κορονοϊό, πέντε εβδομάδες αφότου ανέρρωσαν πλήρως και στη συνέχεια ξανά τρεις μήνες μετά την ασθένειά τους.
Οι ερευνητές ξεκίνησαν να καθορίζουν το επίπεδο συγκέντρωσης των αντισωμάτων στον οργανισμό των συμμετεχόντων. Τα ευρήματα επιβεβαίωσαν τα αποτελέσματα άλλων μελετών: οι ασθενείς που είναι ηλικιωμένοι, είναι άνδρες ή/και πέρασαν σοβαρή COVID-19, είχαν υψηλότερες συγκεντρώσεις αντισωμάτων. Αυτό αποτελεί βασικό δείκτη ανοσίας.
Ωστόσο, η έρευνα «απέδειξε επίσης για πρώτη φορά ότι συγκεκριμένα συμπτώματα COVID-19 συσχετίστηκαν σταθερά με υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων κατά του κορονοϊού SARS-CoV-2″ για τουλάχιστον τρεις μήνες.


Συνολικά, η έρευνα διαπίστωσε ότι οι ασθενείς που νοσηλεύτηκαν είχαν υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων από όσους δεν νοσηλεύτηκαν. Αλλά για ασθενείς που δεν νοσηλεύτηκαν, ορισμένα συμπτώματα οδήγησαν σε διαφορετικά επίπεδα αντισωμάτων:
• Βήχας, πόνος στο σώμα, πονοκέφαλος, ναυτία και έμετος σχετίζονται την ύπαρξη λίγων αντισωμάτων
• Ρίγη, δύσπνοια, σφίξιμο στο στήθος, πονόλαιμος, απώλεια γεύσης ή όσφρησης και ρινική καταρροή ή μπούκωμα συσχετίστηκαν με ελάχιστα ή καθόλου αντισώματα

Ποια συμπτώματα λοιπόν δημιούργησαν τα πιο “επίμονα” επίπεδα αντισωμάτων;

Υψηλός πυρετός: Ο υψηλός πυρετός είναι συνήθως ένα σημάδι ότι το σώμα σας εργάζεται για την καταπολέμηση μιας λοίμωξης. Αλλά στην περίπτωση της COVID-19, θα μπορούσε επίσης να είναι ένα σημάδι ότι η ανοσολογική σας απόκριση δημιουργεί περισσότερα αντισώματα.
“Ο πυρετός είναι ένα σημάδι συστηματικής φλεγμονώδους απόκρισης, που υποδηλώνει ότι μια τέτοια φλεγμονώδης απόκριση μπορεί να είναι το κλειδί για την ανάπτυξη μιας ισχυρής αντίδρασης αντισωμάτων κατά του ιού SARS-CoV-2”, έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης.

Μειωμένη όρεξη: Η μείωση της όρεξης συμβαδίζει με τον πυρετό ως ένδειξη “συστημικής φλεγμονώδους απόκρισης”, σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης. Αυτό σημαίνει ότι η έλλειψη πείνας μπορεί να σηματοδοτήσει μια σημαντική ανοσοαπόκριση που συμβαίνει στον οργανισμό σας.

Διάρροια: Αν και τα γαστρεντερικά προβλήματα είναι γνωστό σύμπτωμα δυνητικά σοβαρής COVID-19, οι συγγραφείς της μελέτης σημειώνουν ότι «δεν παρατήρησαν αυξημένη διάρροια» σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν. Αυτό που βρήκαν, όμως, είναι ότι η διάρροια εμφανίστηκε σε ασθενείς που δεν νοσηλεύτηκαν και στους οποίους βρέθηκαν υψηλότερες αποκρίσεις αντισωμάτων.
Οι συγγραφείς της μελέτης υποθέτουν ότι η διάρροια μπορεί να είναι δείκτης σοβαρής COVID-19, αλλά επίσης υποθέτουν ότι η ταλαιπωρία κατά τη διάρκεια της ασθένειας πιθανώς δείχνει ότι ο κορονοϊός έχει μολύνει το γαστρεντερικό σύστημα. Αυτό “θα ενίσχυε άμεσα την απόκριση αντισωμάτων, ίσως ενεργοποιώντας φλεγμονώδη κύτταρα σε όλο το έντερο”.

Πόνος στην κοιλιά: Οι ερευνητές της μελέτης αποδίδουν τον κοιλιακό πόνο στην ίδια λοίμωξη που προκαλεί διάρροια σε ασθενείς με COVID-19. Ωστόσο, παραδέχονται ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα σχετικά με αυτήν τη συσχέτιση.

Πηγή: https://bestlifeonline.com

 

 

 

 

 


Η διοίκηση και το προσωπικού του ομίλου MediOne, στα πλαίσια της πρόληψης αλλά και της αντιμετώπισης της πανδημίας του COVID-19 έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προασπίσει την υγεία:


  • των εξεταζομένων

  • των εργαζομένων

  • του κοινωνικού συνόλου

 

Βάσει αυτών των δεδομένων θεωρούμε υποχρέωση μας να σας ενημερώσουμε ότι το προσωπικό μας είναι πλήρως εμβολιασμένο

 

Συμβεβλήμενοι με τον ΕΟΠΥΥ

Image

Δεκτές όλες οι κάρτες

Πιστωτικές ή Χρεωστικές
Image