Χημικό Peeling

 

DiBeauty by MediOne


Τι είναι το χημικό Peeling;
Το χημικό Peeling είναι μία θεραπεία στην οποία χρησιμοποιείται ένα διάλυμα οξέος με σκοπό την αφαίρεση των κατεστραμμένων εξωτερικών στρωμάτων του δέρματος. Είναι η πιο δημοφιλής θεραπεία, καθώς προσφέρει άμεσα ορατά αποτελέσματα.


Ποια είναι τα οφέλη του χημικού Peeling;
Το χημικό Peeling στοχεύει στην ανάπλαση της επιδερμίδας, μέσω της αφαίρεσης της επιφανειακής στοιβάδας του δέρματος. Η θεραπεία συμβάλλει στη βελτίωση των ρυτίδων, της φωτογήρανσης, των διαταραχών μελάγχρωσης, της χαλάρωσης και της λέπτυνσης του δέρματος. Επίσης, είναι αποτελεσματική για τις πανάδες, τις κηλίδες, τις ευρυαγγείες, και την ελάστωση. Ταυτόχρονα, το δέρμα διεγείρεται και παράγει περισσότερο κολλαγόνο και ελαστίνη, επαναφέροντας έτσι τη λάμψη και τη σφριγηλότητά του. Επιπροσθέτως, το χημικό Peeling ενδείκνυται για τη βελτίωση των ουλών, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί είτε εξαιτίας κάποιου τραύματος, είτε λόγω ακμής ή ακόμα και χειρουργικές ουλές. Ειδικά στις ουλές ακμής το χημικό Peeling αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές και αποτελεσματικές θεραπείες βελτιώνοντας κατά πολύ την εικόνα του προσώπου. Επίσης, συμβάλλει στην αναδιοργάνωση των δομικών στοιχείων και στην αύξηση του κυτταρικού όγκου. Έτσι αποκαλύπτεται μία νέα, λαμπερή και υγιής επιδερμίδα.


Πόσες κατηγορίες χημικού Peeling έχουμε;
Οι κατηγορίες είναι οι εξής: επιφανειακό, μέσου βάθους και βαθύ Peeling. Το πολύ ελαφρύ επιφανειακό Peeling φτάνει μέχρι την ακανθωτή στιβάδα ενώ το ελαφρύ επιφανειακό Peeling εκτείνεται σε ολόκληρη την επιδερμίδα και στο θηλώδες χόριο. Το μέσου βάθους Peeling φτάνει μέχρι το άνω δικτυωτό χόριο και το βαθύ φτάνει μέχρι το μέσο δικτυωτό χόριο. Η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται με τη χρήση χημικού διαλύματος που εφαρμόζεται πάνω στο δέρμα απολεπίζοντάς το και αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα αποκαλύπτοντας ένα νέο στρώμα με βελτιωμένη υφή.

Οι συχνότερες περιοχές όπου εφαρμόζεται η θεραπεία χημικού Peeling είναι:
• Πρόσωπο
• Λαιμός
• Ντεκολτέ
• Πλάτη
• Χέρια


Ποια θα πρέπει να είναι η συχνότητα της θεραπείας;
Η συχνότητα εφαρμογής του Peeling εξαρτάται από το είδος της εκάστοτε θεραπείας (επιφανειακό, μέτριο ή βαρύ). Ειδικότερα:
Επιφανειακό -> κάθε 15 - 20 μέρες (3 - 6 συνεδρίες κάθε χρόνο)
Μέσου βάθους -> επανάληψη μετά από 2 μήνες
Βαθύ -> μία φορά το χρόνο
Αφού γίνει ο πρώτος κύκλος των Peelings συνίσταται να γίνονται κάθε χρόνο 1 - 3 επαναληπτικά Peelings για συντήρηση του αποτελέσματος.


Τι πρέπει να κάνω μετά το χημικό Peeling;
Μετά τη θεραπεία χημικού Peeling θα πρέπει να αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο και τη ζέστη και να χρησιμοποιείτε αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας. Επίσης, μπορείτε να εφαρμόζετε στο πρόσωπο μία ειδική αναπλαστική και επουλωτική κρέμα ώστε να επανέλθει γρηγορότερα το δέρμα σας μετά την απολέπιση. Τέλος, επιτρέπεται η πλύση του προσώπου με ήπια καθαριστικά προϊόντα και χλιαρό νερό.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο 211 8500 800 και κλείστε το ραντεβού σας!