ΑΞΟΝΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ

Το MediOne Day Clinic, έχει εξοπλιστεί,  με  το σύγχρονο μηχάνημα πολυτομικής αξονικής τομογραφίας General Electric “LightSpeed” 16 τομών.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του νέου μηχανήματος είναι ότι πραγματοποιεί από τις πιο απλές έως και πιο εξειδικευμένες εξετάσεις και μειώνει  τη δόση ακτινοβολίας, που λαμβάνει ο εξεταζόμενος, χωρίς να επηρεάζεται η ποιότητα της απεικόνισης.

Η αξονική τομογραφία απεικονίζει όλα τα μέρη του σώματος και είναι δυνατή η διάγνωση ασθενειών ή τραυματισμών,  για να δοθεί κάποια ιατρική, χειρουργική ή ακτινοθεραπευτική θεραπεία.

Οι τομές του μηχανήματος μπορούν να είναι τόσο λεπτές,  όσο 1mm ή και λιγότερο,  εξασφαλίζοντας υψηλή ποιότητα και μειωμένη δόση ακτινοβολίας, συνδυασμός που αποτελεί μεγαλύτερη εγκυρότητα της διάγνωσης.

Οι εικόνες μπορούν να αποδοθούν σε δισδιάστατες, τρισδιάστατες χωρίς επιπλέον έκθεση του ασθενούς σε ακτινοβολία.

Παρέχει γρήγορη απεικόνιση  και καλύτερη ανάλυση.

Ο αξονικός τομογράφος χρησιμοποιεί ακτίνες Χ για την λήψη εικόνων και οι εξετάσεις που διεξάγονται είναι για διαγνωστικούς λόγους  όπως  για εγκεφαλικό, ανεύρυσμα,  καρκίνο , σκωληκοειδίτιδα , κοιλιακό άλγος , κάταγμα κλπ.

Υπάρχει η δυνατότητα μείωσης της δόσης της ακτινοβολίας σε περιοχές όπως τα μάτια, ο θυρεοειδής αδένας , μαστούς ή και γεννητικό σύστημα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΑΞΟΝΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ.

  • Ενημερώστε μας, αν υπάρχει περίπτωση εγκυμοσύνης.
  • Ενημερώστε μας, για την εξέταση που έχετε να κάνετε,  διότι μπορεί να χρειαστεί κάποια προετοιμασία, όπως νηστεία μερικών ωρών.
  • Ενημερώστε μας για τυχόν αλλεργίες ,  πρόβλημα με τους νεφρούς ή αν παίρνετε κάποια αγωγή για διαβήτη, διότι χρειάζεται να σας δοθούν  ειδικές οδηγίες.

Αποφύγετε τα κοσμήματα και τα ρούχα με φερμουάρ ή μεταλλικά κουμπιά, μπορεί να χρειαστεί να τα αφαιρέσετε κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

Call Now ButtonΚαλέστε μας τώρα!

Επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα 

ή καλώντας στο 210 9632396 

Το μήνυμα σας έχει αποσταλεί 
Σύντομα ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας