Kορονοϊός:

Ο κίνδυνος μετάδοσης της COVID-19 είναι αμελητέος στις πισίνες


Οι πισίνες με χλωριωμένο νερό μπορούν να σκοτώσουν τον κορονοϊό SARS-CoV-2, που προκαλεί τη νόσο COVID-19, σε μόλις 30 δευτερόλεπτα κάτω από τις σωστές συνθήκες, σύμφωνα με νέα βρετανική μελέτη. Τα ευρήματα αποκάλυψαν ότι ο κίνδυνος μόλυνσης COVID-19 στο νερό της πισίνας ήταν πολύ χαμηλός.


Τα πειράματα πραγματοποιήθηκαν σε εργαστήρια στο Λονδίνο. Διαπίστωσαν ότι η ανάμιξη του ιού με το χλωριωμένο νερό της πισίνας τον απενεργοποιεί και δεν είναι πλέον μολυσματικός.


Η βασική προϋπόθεση
Στην έρευνά τους, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το ελεύθερο χλώριο στο νερό σε συγκέντρωση 1,5 mg/lt και ένα pH μεταξύ 7 και 72 μείωσε την μολυσματικότητα του κορονοϊού κατά 1.000 φορές σε μόλις μισό λεπτό!
Το χλωριωμένο νερό της πισίνας αποδείχτηκε πιο αποτελεσματικό με χαμηλό επίπεδο pH, σύμφωνα με μελέτες που εξέτασαν διαφορετικές συγκεντρώσεις χλωρίου και επιπέδων pH.
Τα ευρήματα της μελέτης επιβεβαιώνουν τα τρέχοντα στοιχεία ότι οι πισίνες είναι ασφαλείς εν μέσω της πανδημίας COVID-19.
Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Hackensack Meridian Health, το χλωριωμένο νερό κρίθηκε ισχυρό για τη θανάτωση του ιού SARS-CoV-2.


Τι είπαν οι ερευνητές
Ο καθηγητής Wendy Barclay από το Imperial College, δήλωσε: “Πραγματοποιήσαμε αυτά τα πειράματα σε ειδικά εργαστήρια στο Λονδίνο. Υπό αυτές τις ασφαλείς συνθήκες, είμαστε σε θέση να μετρήσουμε την ικανότητα του ιού να μολύνει κύτταρα, το οποίο είναι το πρώτο βήμα στην μετάδοσή του. Αναμειγνύοντας τον κορονοϊό με χλωριωμένο νερό πισίνας μπορέσαμε να δείξουμε ότι δεν επιβιώνει στο νερό: δεν ήταν πλέον μολυσματικός.
Αυτό, σε συνδυασμό με τον τεράστιο παράγοντα αραίωσης του ιού που μπορεί να βρεθεί σε μια πισίνα από ένα μολυσμένο άτομο, υποδηλώνει ότι η πιθανότητα μετάδοσης της Covid-19 από το νερό της πισίνας είναι αμελητέα”.

 

 

 

Θεραπεία με Υαλουρονικό Οξύ

Dibeauty by Medione

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;
Το υαλουρονικό οξύ είναι μία ουσία που περιέχει το δέρμα, η οποία έχει την ικανότητα να απορροφά και να συγκρατεί το νερό. Ουσιαστικά, τα κύτταρά μας παράγουν υαλουρονικό οξύ με στόχο να διατηρούν την υγρασία στα φυσιολογικά επίπεδα. Όσο περνούν τα χρόνια, και εξαιτίας περιβαλλοντικών παραγόντων μειώνεται η φυσική παραγωγή του από τον οργανισμό μας. Παράλληλα, η σύσπαση των μυών του προσώπου κατά τη διάρκεια των εκφράσεων, δημιουργεί ρυτίδες, οι οποίες είναι εμφανείς και παραμένουν στο δέρμα μόνιμα (στατικές γραμμές του προσώπου). Πλέον είναι εμφανής τόσο η λέπτυνση της επιδερμίδας όσο και η απώλεια του όγκου και της ελαστικότητάς της.


Πως δρα το υαλουρονικό οξύ;
Η χρήση του ενέσιμου υαλουρονικού οξέος αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή, η οποία είναι ιδανική για τα αισθητικά προβλήματα που προκαλούνται εξαιτίας της διαδικασίας της γήρανσης και προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα. Ο γιατρός με μια λεπτή βελόνα περνάει μέσα στο δέρμα την ουσία, δίνοντας το σχήμα που επιθυμεί. Ουσιαστικά, οι ρυτίδες λειαίνονται και περιορίζονται και το δέρμα δείχνει πιο νεανικό και λαμπερό. Αν ο στόχος είναι τα χείλη, θα τους προσδώσει όγκο, θα βελτιώσει το περίγραμμα και θα τα κάνει να δείχνουν πιο όμορφα. Τέλος, αν κάποιος επιθυμεί να διορθώσει το σχήμα του προσώπου, ο γιατρός γεμίζει τα ζυγωματικά ή το πηγούνι, κάνοντας το πρόσωπο πιο συμμετρικό. Επομένως, τονώνει αισθητά την αυτοπεποίθησή μας και βελτιώνει στο μέγιστο τη ψυχική μας υγεία.


Γιατί το υαλουρονικό οξύ κάνει καλό στην επιδερμίδα;
Το υαλουρονικό οξύ βοηθάει την επιδερμίδα ώστε να είναι ενυδατωμένη, απαλή και λαμπερή. Έτσι, οι γραμμές και οι ρυτίδες, ακόμα και οι πιο βαθιές λειαίνονται. Το υαλουρονικό οξύ είναι ιδανικό για κάθε τύπο επιδερμίδας, από τον πιο ξηρό μέχρι και τον πιο λιπαρό.
Σε ποιες περιοχές του προσώπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Υαλουρονικό οξύ;


• Ρυτίδες στο μέτωπο, το μεσόφρυο και γύρω από τα μάτια
• Ρυτίδες στις γωνίες του στόματος
• Ρυτίδες γύρω από τα χείλη
• Ρινοπαρειακές αύλακες
• Ζυγωματικά
• Χείλη για τονισμό του περιγράμματος ή αύξηση του όγκου
• Πηγούνι
• Μύτη
• Στους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια
• Ουλές ακμής ή μετατραυματικές


Πόσο διαρκεί η εφαρμογή της θεραπείας;
Η διάρκεια της εφαρμογής της θεραπείας δεν ξεπερνά τα 20 λεπτά συνολικά. Μπορείτε να δείτε αποτελέσματα αμέσως, όμως τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματά του θα είναι εμφανή σε μία έως δύο εβδομάδες. Μετά τη διαδικασία μπορεί να παρουσιαστεί μια ήπια κοκκινίλα και πρήξιμο στην περιοχή της έγχυσης, ωστόσο αυτά τα συμπτώματα υποχωρούν εντός λίγων ωρών. Ο γιατρός χρησιμοποιεί τοπική αναισθησία στην περιοχή με ειδική κρέμα ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να γίνει και μπλοκ νεύρων με διάλυμα ξυλοκαΐνης. Ο πόνος είναι ελάχιστος και το άτομο μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις δραστηριότητές του. Προτείνεται η αποφυγή αλκοόλ και η έντονη σωματική άσκηση για ένα 24ωρο.


Πόσο καιρό διαρκεί η θεραπεία;
Το αποτέλεσμα της θεραπείας με υαλουρονικό οξύ είναι ορατό άμεσα και διαρκεί συνήθως από 9 μήνες έως 1,5 χρόνο ανάλογα με την περιοχή στην οποία τοποθετήθηκε, την ποσότητα αλλά και τον τύπο του υλικού που έχει χρησιμοποιηθεί.

Τηλέφωνο για ραντεβού: 2118500800

 

 

 

Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας

 

Η 15η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας
με πρωτοβουλία της Assisted Conception Taskforce (ACT) και αποτελεί μέρα ενημέρωσης για την υπογονιμότητα των ζευγαριών.
Έχουν περάσει σχεδόν 30 χρόνια από τότε που γεννήθηκε στη Βρετανία το πρώτο «παιδί του σωλήνα», η Λουίζ Μπράουν. Από εκείνη τη στιγμή ως σήμερα έχουν γεννηθεί πάνω από 1.500.000 παιδιά σ' όλο τον κόσμο χάρη στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε πρόσφατα στο πλαίσιο ημερίδας η Ένωση Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Ελλάδας ένα στα έξι ζευγάρια στην Ελλάδα που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία αντιμετωπίζει σήμερα πρόβλημα αναπαραγωγής. Μάλιστα η Eurostat αναφέρει ότι ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά γονιμότητας στην ΕΕ καταγράφεται στην Ελλάδα, καθώς οι Ελληνίδες γεννούν, κατά μέσο όρο, 1,28 παιδιά, σύμφωνα με στοιχεία του 2005.
Ο όμιλος μας στα πλαίσια της εταιρικής και κοινωνικής του ευθύνης, τάσσετε σύμμαχός σας, προσφέροντας τις
6 βασικότερες εξετάσεις
προληπτικού ορμονολογικού ελέγχου της γυναίκας, με αφορμή αυτή την παγκόσμια ημέρα


FSH
LH
E2
PRL
17OH
AMH

στην ειδική τιμή των 55€ από 110€.

Κλείστε το δικό σας ραντεβού έως τις 30/06 σε ένα από τα τέσσερα κέντρα μας
Γλυφάδα – Πέραμα – Δραπετσώνα – Σαλαμίνα
και επωφεληθείτε της ειδικής τιμής με σκοπό την πρόληψη του πολυτιμότερου αγαθού, την Υγεία σας.

 

 


Βαθύς Καθαρισμός Προσώπου

Dibeauty by MediOne


Τι είναι ο βαθύς καθαρισμός προσώπου και κάθε πόσο πρέπει να γίνεται?
Ο βαθύς καθαρισμός προσώπου είναι η διαδικασία, η οποία έχει σκοπό την απομάκρυνση των ρύπων και του σμήγματος. Η καθημερινή περιποίηση του προσώπου είναι πολύ σημαντική προκειμένου να διατηρήσουμε την επιδερμίδα μας ενυδατωμένη και λαμπερή, γι’ αυτό θα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ρουτίνας μας. Όταν ο βαθύς καθαρισμός δεν γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ανάλογα με τον τύπο δέρματός σας, τότε φράζουν οι πόροι και η λιπαρότητα αρχίζει να διαχέεται στην κεράτινη στοιβάδα της επιδερμίδας, παρεμποδίζοντας την ανταλλαγή νερού και οξυγόνου με την ατμόσφαιρα. Έτσι, το δέρμα δεν ενυδατώνεται σωστά, δεν απορροφά τις καλλυντικές κρέμες, εμφανίζεται συχνότερα ακμή και η επιδερμίδα φαίνεται μονίμως θαμπή και κουρασμένη. Στα Dibeauty προτείνουμε τον βαθύ καθαρισμό προσώπου τουλάχιστον 3 φορές τον χρόνο, ανάλογα με το πρόβλημα κάθε δέρματος, ώστε να διατηρείται η επιδερμίδα σας υγιής και νεανική όλον το χρόνο. Η συχνότητα που πρέπει να γίνεται ο βαθύς καθαρισμός προσώπου εξαρτάται από τον τύπο του δέματος.


Πώς γίνεται ο βαθύς καθαρισμός προσώπου?
Τα στάδια θεραπείας του βαθύ καθαρισμού προσώπου είναι:
• Απομάκρυνση του μακιγιάζ.
• Peeling μηχανικό ή Peeling με οξέα ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος.
• Εφαρμογή ειδικού μηχανήματος ατμού (βαπέρ) για την διάνοιξη των πόρων.
• Εξαγωγή σμήγματος.
• Ειδικό μασάζ προσώπου για την καλύτερη ενυδάτωση της επιδερμίδας.
• Εφαρμογή μάσκας κατάλληλη για τον εκάστοτε τύπο δέρματος και χρήση επουλωτικής, αντισηπτικής ή καταπραϋντικής κρέμας.


Λόγοι που πρέπει να κάνουμε βαθύ καθαρισμό προσώπου:
 Είναι μία θεραπεία κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος, ενώ απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών.
 Είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί πριν από οποιαδήποτε άλλη θεραπεία ομορφιάς ώστε να μεγιστοποιήσει το αποτέλεσμά της.
 Ο καθαρισμός αυτός συντελεί στην πλήρη απομάκρυνση του σμήγματος, των βακτηρίων και των τοξινών αποκαθιστώντας τον επιδερμικό φραγμό και αφήνοντας την επιδερμίδα απαλή και αναζωογονημένη.


Η θεραπεία αφήνει σημάδια?
Επειδή ο βαθύς καθαρισμός προσώπου θα πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένο αισθητικό και θα χρησιμοποιηθούν ειδικές τεχνικές, προϊόντα και μηχανήματα, δεν αφήνει σημάδια στο δέρμα. Μπορεί σε ένα λιπαρό δέρμα να υπάρχει μια ήπια ερυθρότητα, η οποία θα υποχωρήσει στις επόμενες 6 - 8 ώρες.


Τι πρέπει να προσέχουμε μετά τον βαθύ καθαρισμό προσώπου?
Μετά τον βαθύ καθαρισμό θα πρέπει τις επόμενες 2 - 3 μέρες να είμαστε πιο προσεκτικοί στην υγιεινή και την καθαριότητα του δέρματός μας. Δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε βαρύ μακιγιάζ και κυρίως make up με σύνθεση που φράζει τους πόρους (επιτρέπεται όμως μία BB cream ή CC cream). Επίσης, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αντηλιακή κρέμα καθημερινά, καθώς και ενυδατική κρέμα το πρωί και αντιοξειδωτική ή αντιγηραντική κρέμα το βράδυ. Τέλος, να μη δεχτείτε ηλιακή ακτινοβολία ή Laser και να αποφύγετε τη σωματική άσκηση για 24 ώρες περίπου.

Τηλέφωνο για ραντεβού 2118500800

 

 

Contracted with EOPYY

Image

All major credit cards accepted

Credit or Debit cards
Image