ΚΟΛΟΝΟΣΚΟΠΗΣΗ & ΓΑΣΤΡΟΣΚΟΠΗΣΗ 

 

Η κολονοσκόπηση είναι η ενδοσκοπική εξέταση ελέγχου της εσωτερικής επιφάνειας του παχέος εντέρου.


Η γαστροσκόπηση είναι η καλύτερη εξέταση για τη διερεύνηση συμπτωμάτων που μπορεί να οφείλονται σε κάποια πάθηση του οισοφάγου, του στομάχου ή του δωδεκαδακτύλου.


Αποτελούν τις καλύτερες εξετάσεις για τη διερεύνηση παθήσεων στις περιοχές αυτές, καθώς δίνουν τη δυνατότητα ακριβούς διάγνωσης και επιβεβαίωσης με λήψη βιοψιών.


Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην καλή ανατομία και λειτουργικότητα του πεπτικού στηρίζεται η θρέψη του οργανισμού, η σωστή απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών και των φαρμάκων. Επίσης ο καρκίνος του παχέος εντέρου παγκοσμίως αποτελεί μια από τις πιο συχνές μορφές καρκίνου στον άνθρωπο. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των ασθενών θα είχε σωθεί αν είχε υποβληθεί έγκαιρα σε προληπτικό ενδοσκοπικό έλεγχο.


Τα καλά νέα είναι ότι αυτές οι εξειδικευμένες εξετάσεις είναι πλέον πράξεις ρουτίνας. Χρησιμοποιούνται υγρά προετοιμασίας που είναι χαμηλότερου όγκου και πιο εύγευστα και έτσι καθίσταται η προετοιμασία ευκολότερη και πιο ευχάριστη.


Ο γαστρεντερολόγος και η ομάδα φροντίδας στο ενδοσκοπικό μας τμήμα θα σας κάνει να νοιώσετε όσο πιο άνετα γίνεται. Όσον αφορά την ίδια την εξέταση αυτή γίνεται συχνά κατά τη διάρκεια του λεγόμενου «γλυκού ύπνου» καταστολής με μέθη.


Τέλος, το κόστος είναι ελάχιστο σε σχέση με το όφελος που προσφέρεται με αυτές τις εξετάσεις ή τον συνδυασμό τους.


Ο όμιλος MediOne παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, σύγχρονες εγκαταστάσεις, υπερσύγχρονο εξοπλισμό, και είναι συμβεβλημένος με ΕΟΠΥΥ.