26η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΙΔΗΡΟΠΕΝΙΑΣ


   Σιδηροπενία εμφανίζει το 8,7% του πληθυσμού της Ευρώπης, οφείλεται στα χαμηλά αποθέματα Σιδήρου στον Οργανισμό, προκαλεί την Σιδηροπενική Αναιμία και συνδέεται αλληλένδετα με το 60% των περιπτώσεων αναιμίας, καθώς αποτελεί βασικό συστατικό της Αιμοσφαιρίνης.


   Η αιτία εμφάνισης της Σιδηροπενίας και της Σιδηροπενικής Αναιμίας, πρέπει πάντα να διευκρινίζεται, για την άμεση αντιμετώπισή της, η οποία μπορεί να οφείλεται σε:


Μεγαλύτερη ανάγκη για σίδηρο, όπως η περίοδος της εφηβείας και της εγκυμοσύνης
Απώλεια σιδήρου, η οποία μπορεί να προκληθεί από αιμορραγία ή από κάποιο χειρουργείο.
Ανεπαρκής απορρόφηση σιδήρου, όταν υπάρχουν γαστρεντερολογικές παθήσεις ή φλεγμονή από χρόνια νοσήματα, η οποία και περιορίζει την εντερική απορρόφηση


   Αντιμετωπίζεται μέσω:


Της διατροφής, καθώς Βασική Πηγή Σιδήρου, αποτελεί το κρέας και ακολουθούν όσπρια και λαχανικά, αλλά συχνά δεν είναι επαρκής.
Χορήγησης Σιδήρου από το στόμα, η οποία μπορεί να είναι μακροχρόνια, με παρενέργειες στο γαστρεντερολογικό και επίσης ανεπαρκής.
Χορήγησης Ενδοφλέβιου Σιδήρου, χωρίς παρενέργειες, ασφαλής και εφάπαξ.


   Ως συχνή πάθηση, απαιτείται να μπορούμε να διακρίνουμε τα συμπτώματα όπως είναι η ωχρότητα, η αδυναμία, η ζάλη, τα εύθραυστα νύχια και η απώλεια μαλλιών, νωρίς. Η διάγνωση της επικυρώνεται μόνο εργαστηριακά, με την λήψη αίματος και οι επιπτώσεις μπορούν να προληφθούν άμεσα.


   Για τον λόγο αυτόν ο Όμιλος MediOne HealthCare, παρέχει σε όλους τους εξεταζόμενους:


• Γενική Αίματος
• Fe
• Ferr


στην τιμή των 12€

 

 

« Αξία μας είναι ο άνθρωπος»