ΓΑΣΤΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΑΣΤΡΟΣΚΟΠΗΣΗ;

Η γαστροσκόπηση είναι μία οπτική εξέταση που επιτρέπει την πλήρη έγχρωμη, λεπτομερή, συνεχή καταγραφή σε οθόνη (σε αντίθεση με τις ακτινογραφίες που παίρνουν μόνο μαυρόασπρες φωτογραφίες) της εσωτερικής επιφάνειας του οισοφάγου, του στομάχου και του 1ου τμήματος του εντέρου. Μπορεί επίσης να ληφθούν φωτογραφίες που θα σας δοθούν.

Για να γίνει η εξέταση το γαστροσκόπιο θα περάσει μέσα από το στόμα σας στο στομάχι. Το γαστροσκόπιο είναι ένα λεπτός, εύκαμπτος σωλήνας, που έχει το πάχος περίπου ενός μικρού δακτύλου (0.9cm) με δυνατό φωτισμό στην άκρη για να μεταδίδει εικόνα. Βγάζει αέρα για να διατείνει τις πτυχές του στομάχου για καλύτερη εικόνα και δεν εμποδίζει την αναπνοή ούτε προκαλεί πόνο.

Ο γιατρός είναι δυνατό να δει βλάβες πού μπορεί να υπάρχουν π.χ. έλκη. Εάν είναι αναγκαίο σε μερικές περιπτώσεις, είναι δυνατό να λάβει μερικά μικρά τμήματα από βλεννογόνο (βιοψίες), κάτι το οποίο είναι ασφαλές και ανώδυνο, από τυχόν παθολογικές περιοχές για περαιτέρω εργαστηριακή ανάλυση. Αυτό γίνεται για να ξεχωρίσουν οι καλοήθεις από τις κακοήθεις παθήσεις ή ακόμα για να ελεγχθεί εάν υπάρχει ελικοβακτηρίδιο που προκαλεί έλκος η γαστρίτιδα.

 

ΘΑ ΝΙΩΣΩ ΠΟΝΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΟΣΚΟΠΗΣΗ;


Η απάντηση είναι αρνητική και βασίζεται στο γεγονός ότι, ένας έμπειρος γιατρός, με χρήση σύγχρονων μηχανημάτων και με χορήγηση φαρμάκων καταστολής (ΜΕΘΗ), είναι σε θέση να προσφέρει μια άκρως ανώδυνη εξέταση.

 

ΕΙΝΑΙ Η ΓΑΣΤΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΑΣΦΑΛΗΣ;

Η γαστροσκόπηση είναι σχεδόν πάντα μια απλή και πολύ ασφαλής εξέταση. Είναι αρκετά σπάνιο να προκαλέσει προβλήματα. Εξαιρετικά σπάνια, μπορεί να παρουσιαστεί αντίδραση στο φάρμακο της αναισθησίας. Το γαστροσκόπιο είναι ένα όργανο το οποίο αποστειρώνεται μετά από κάθε χρήση σε ειδικό πλυντήριο με ειδικό απολυμαντικό και αποστειρωτικό.

 

ΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΓΑΣΤΡΟΣΚΟΠΗΣΗ;

Κατά βάση, τα συμπτώματα που ενοχλούν και χρειάζονται ενδοσκοπική έρευνα, είναι η δυσπεψία (αίσθημα βάρους μετά το φαγητό, το όξινο ερυγές (η ξινή γεύση μετά από ρέψιμο), το οπισθοστερνικό καύσος (το κάψιμο στο στήθος), η τάση προς εμετό ή/και εμετός, κυρίως τροφώδους περιεχομένου, μετά από φαγητό.
Άλλα συμπτώματα, όπως π.χ. η αποβολή αίματος από το στόμα, είναι ιδιαιτέρως σοβαρά και χρήζουν νοσοκομειακής αντιμετώπισης, φεύγοντας από τα όρια μιας διαγνωστικής γαστροσκόπησης.

 

ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΑΣΤΡΟΣΚΟΠΗΣΗ;

Στα Διαγνωστικά Κέντρα MediOne, διαθέτουμε νέα, σύγχρονα Γαστρεντερολογικά Τμήματα με εξοπλισμό τελευταίας γενιάς και τους πιο εξειδικευμένους και έμπειρους Γαστρεντερολόγους-Ενδοσκόπους, σε Αττική και Επαρχία. Στο οποιοδήποτε σύμπτωμά σας, μπορείτε να επισκεφτείτε τα κέντρα MediOne για να διαπιστωθεί αν υπάρχει ανάγκη γαστροσκόπησης ή όχι, από τους αρμόδιους ιατρούς

Στα Γαστρεντερολογικά μας Τμήματα, μπορείτε να κάνετε γαστρεντερολογικές εξετάσεις και ενδοσκοπικές πράξεις με τιμές ΕΟΠΥΥ είτε Ιδιωτικά.


Για να κλείσετε ραντεβού και να ενημερωθείτε για την προετοιμασία καθώς και το κόστος της εξέτασης, επικοινωνήστε με τα ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ σε Γλυφάδα , Σαλαμίνα , Αταλάντη και Λαμία.

 

 

Κλείστε εδώ το Ραντεβού σας.

 

«Αξία μας είναι ο Άνθρωπος»