Υπερβαρική Οξυγονοθεραπεία και Αναζωογόνηση του δέρματος!

botox4

Υπερβαρική Οξυγονοθεραπεία και Αναζωογόνηση του δέρματος!

Η Υπερβαρική Οξυγονοθεραπεία, κατά την οποία οι ασθενείς αναπνέουν καθαρό οξυγόνο μέσα σε ένα θάλαμο αποσυμπίεσης, χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια ως θεραπεία σε πολλές περιπτώσεις ασθενών  με  εξαιρετικά αποτελέσματα.

Το οξυγόνο έχει βρεθεί ότι είναι ένα σημαντικό συστατικό για την αναζωογόνηση του δέρματος, τη θεραπεία της φωτογήρανσης και τη βελτίωση της χροιάς του δέρματος.

Το ενδιαφέρον για τη χρήση της υπερβαρικής οξυγονοθεραπείας (ΗΒΟ) για τους παραπάνω λόγους αυξάνεται συνεχώς και γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη. Εκτός από την γήρανση και το μακιγιάζ, μπορεί να αυξήσει σημαντικά το ποσοστό του σχηματισμού ρυτίδων και η χρόνια UV ακτινοβολία λόγω της καθημερινής έκθεσης, ειδικότερα η UV-B μέσω της αύξησης της αγγειογένεσης του δέρματος και της αποικοδόμηση της εξωκυττάριας μήτρας.

Η χρήση των HBO και οι συνθήκες υπεροξίας έχει βρεθεί ότι μετριάζουν το σχηματισμό ρυτίδων από ακτινοβολία UV. Αυτό επιτυγχάνεται, ενδεχομένως με την αναστολή διαφόρων διαδικασιών και οδών, όπως το HIF1-alpha, VEGF, διηθήσεις ουδετερόφιλων, και ΜΜΡ-2 & ΜΜΡ-9, οι οποίες εμπλέκονται άμεσα με την προώθηση της αγγειογένεσης στο δέρμα σε ενεργή κατάσταση.

Υπάρχουν επί του παρόντος ιατρικές κλινικές αισθητικής που χρησιμοποιούν τη θεραπεία οξυγόνου υπό υψηλή πίεση η οποία εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα για να μειώσουν ορατά τις ρυτίδες, αλλά αυτή η διαδικασία δεν είναι διαδεδομένη ακόμη εξαιτίας της περισσότερης έρευνας που πρέπει να γίνει σε αυτό το θέμα. Ωστόσο, αυτή η θεραπεία για τις ρυτίδες είναι σίγουρα αυξανόμενη λόγω των πρόσφατων μελετών που δείχνουν την αποτελεσματικότητα της θεραπείας οξυγόνου στις ρυτίδες.

Συγγραφέας: Bralipisut AsadamongkolJohn H Zhang

Πηγή: Medical Gas Research

 

Share this post


Call Now ButtonΚαλέστε μας τώρα!