Τι είναι η ψηφιακή μαστογραφία

Η ψηφιακή σύγχρονη μαστογραφία είναι μία εξέταση ανώδυνη και ακίνδυνη, όπου οι ακτίνες Χ αντί να επιδρούν σ' ένα ακτινογραφικό φιλμ, διεγείρουν έναν ειδικό υποδοχέα που με τη βοήθεια ενός προγράμματος επεξεργασίας, αναπαράγει ψηφιακά την εικόνα, στην οθόνη ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή.

 

Ποιός είναι ο απαραίτητος εξοπλισμός      

Ο Όμιλος MediOne έχει δημιουργήσει  Τμήματα Μαστού, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη υποστήριξη αλλά και ασφάλεια στις γυναίκες, είτε για προληπτικούς, είτε για θεραπευτικούς λόγους.

Στόχος μας είναι η παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών στη σύγχρονη γυναίκα, για την πρόληψη, τη διάγνωση και την θεραπεία των παθήσεων που σχετίζονται με τον μαστό.

 

Τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής μαστογραφίας

Άκρως σωτήρια αποδεικνύεται για τη ζωή των γυναικών μία μαστογραφία. Ο καρκίνος του μαστού παρουσιάζει αύξηση τα τελευταία χρόνια και στις νέες γυναίκες. Για αυτό και οι ειδικοί συνιστούν να μην παραμελούμε τις τακτικές εξετάσεις όπως είναι η μαστογραφία και ο υπέρηχος μαστών. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως η πρώτη μαστογραφία πρέπει να γίνεται και πριν τα 40 έτη, που θεωρείται ηλικία «σταθμός» για μία γυναίκα σε ότι αφορά στον καρκίνο του μαστού.

 

Κίνδυνοι καρκίνου του μαστού και πρόληψη

Ο καρκίνος του μαστού είναι μια νόσος που θεραπεύεται σε σημαντικό βαθμό. Αρκεί να διαγνωστεί εγκαίρως. Ο Προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του μαστού μπορεί να μειώσει την πιθανότητα θανάτου από τη νόσο κατά 25%.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες. Στην Ελλάδα κάθε χρόνο έχουμε περίπου 1.500 νέες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού. Οι παράγοντες που σχετίζονται με την εμφάνιση του καρκίνου του μαστού δεν έχουν πλήρως διευκρινιστεί.

 

Μέθοδοι διάγνωσης του καρκίνου του μαστού

Ψηλάφηση μαστού

Ο γιατρός σας θα ελέγξει τους μαστούς και τους λεμφαδένες στη μασχάλη, καθώς και αν υπάρχουν θρόμβοι ή άλλες ανωμαλίες.

 

Μαστογραφία

Η μαστογραφία είναι μία απεικονιστική εξέταση του στήθους. Οι μαστογραφίες χρησιμοποιούνται συνήθως για να ανιχνεύσουν τον καρκίνο του μαστού. Αν εντοπιστεί κάτι ασυνήθιστο, ο γιατρός θα συστήσει περαιτέρω έλεγχο για να εκτιμηθεί το πρόβλημα.

 

Υπερηχογράφημα μαστού

Ο υπέρηχος χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα για να παράγει εικόνες από τη δομή του σώματος. Με την εξέταση αυτή μπορεί να διαγνωστεί αν μια νέα μάζα στο στήθος είναι σε στερεή μορφή ή αν πρόκειται για μία κύστη γεμάτη υγρό.

 

Ο Όμιλος MediOne διαθέτει μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και πολύ χαμηλής ακτινοβολίας τα οποία, πάντα σε συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό σας, είναι σε θέση να διαγνώσουν τις πιθανές παθήσεις του μαστού.

Τα Τμήματα Μαστού είναι πλήρως επανδρωμένα, με άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό.

 

Προετοιμασία για την εξέταση

  • Καταγράψτε όλα τα συμπτώματα που τυχόν νιώθετε, ακόμη και αυτά που μπορεί να φαίνονται άσχετα με το λόγο για τον οποίο κλείσατε το ραντεβού σας με το γιατρό.
  • Καταγράψτε όλες τις προσωπικές πληροφορίες που σας αφορούν, όπως κάποιο πρόσφατο άγχος που περάσατε ή τυχόν αλλαγές στη ζωή σας.
  • Αναφέρετε στο γιατρό όλο το οικογενειακό ιστορικό με καρκίνο, ποιο μέλος της οικογένειας έπασχε, ποιας μορφής καρκίνο είχε, σε ποια ηλικία και τι πρόγνωση είχε.
  • Φτιάξτε μία λίστα με όλα τα φάρμακα που λαμβάνετε, τις βιταμίνες και οποιοδήποτε συμπλήρωμα διατροφής.