Μαγνητική Καρδιάς


Η μαγνητική τομογραφία καρδιάς αποτελεί σήμερα την πιο σύγχρονη απεικονιστική τεχνική για τη μελέτη της ανατομίας και της λειτουργίας της καρδιάς ενώ έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια ως μια από τις πιο χρήσιμες καρδιολογικές εξετάσεις για πληθώρα καρδιακών παθήσεων. Είναι αναίμακτη, ασφαλής, ανώδυνη και χωρίς ακτινοβολία. Ιδανική στη διερεύνηση των καρδιακών προβλημάτων.


Επίσης είναι η καλύτερη μη επεμβατική εξέταση για χαρακτηρισμό των ιστών γιατί λαμβάνονται πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους εικόνες από τις οποίες μπορούν να συναχθούν σημαντικές πληροφορίες για το είδος του ιστού σε φλεγμονές της καρδιάς, αλλά και σε περίπτωση εμφράγματος βλέπουμε με ακρίβεια την έκτασή του. Δηλαδή, όχι μόνο απεικονίζει τις καρδιακές δομές όπως η υπερηχοκαρδιογραφία, αλλά εισχωρεί και μέσα στα καρδιακά τοιχώματα και μας δίνει πληροφορίες σχετικά με τη σύστασή τους.


Η εξέταση διαρκεί περίπου 30 με 60 λεπτά, ανάλογα τον λόγο για τον οποίο γίνεται και ο ασθενής δεν νιώθει κανέναν πόνο.
Ο όμιλος MediOne διαθέτει στις μονάδες του υπερσύγχρονους μαγνητικούς τομογράφους ισχυρού μαγνητικού πεδίου 1,5 Tesla, εξασφαλίζοντας υψηλής ποιότητας διαγνωστικό και απεικονιστικό αποτέλεσμα με ταυτόχρονη μεγιστοποίηση του βαθμού άνεσης του ασθενή κατά τη διάρκεια της εξέτασης.


Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα:


MediOne Γλυφάδας 210 96 32 396


MediOne Σαλαμίνας 210 46 400 40

 

 

 

 

 

 

Υπερβαρικό Οξυγόνο


Που βοηθά σε καθημερινές, μη λειτουργικές καταστάσεις

Το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να επιβιώσει ούτε για λίγα λεπτά χωρίς οξυγόνο, αλλά μπορεί να αντέξει μέρες χωρίς φαγητό (σε αντίθεση με αυτό που μπορεί να σας λέει το στομάχι σας!). Το οξυγόνο είναι σημαντικό για κάθε κυτταρική λειτουργία στο σώμα σας, αλλά μερικές φορές το σώμα σας δυσκολεύεται να πάρει οξυγόνο οπουδήποτε χρειάζεται.
Η Θεραπεία Υπερβαρικού Οξυγόνου βοηθά ομαλά να ωθήσει το οξυγόνο σε κάθε κύτταρο στο σώμα σας, βοηθώντας στη διαδικασία επούλωσης και επιτρέποντας στο σώμα να αναγεννηθεί!


Μπορεί το Υπερβαρικό Οξυγόνο να με βοηθήσει;
Το Υπερβαρικό Οξυγόνο έχει αποδειχθεί ότι βοηθά πολλές διαφορετικές καθημερινές καταστάσεις. Δείτε μια λίστα με μερικές από τις καταστάσεις που είναι γνωστό ότι ωφελούνται από τη θεραπεία με οξυγόνο:
 
Ανησυχία
Εγκαύματα
Χρόνια κόπωση
Διάσειση
Κατάθλιψη
Ζάλη
Δερματικές μολύνσεις
Φλεγμονή
Πόνος στις αρθρώσεις
Ημικρανίες
Μυϊκός πόνος
Πρόωρη γήρανση/γήρανση
Διαταραχή ύπνου
Κάπνισμα
Αθλητική Ενίσχυση
Στρες
Τοξική Περιβαλλοντική Έκθεση
Ευεξία (Γενικά)
Την επούλωση των πληγών
 
Πώς λειτουργεί;
Νόμος του Henry: Ένα αέριο υπό πίεση διαλύεται πιο εύκολα σε ρευστό.
Η Υπερβαρική Θεραπεία λειτουργεί με τους νόμους της φυσικής για να αυξήσει το οξυγόνο στο σώμα. Δεδομένου ότι το σώμα αποτελείται κυρίως από νερό, η αυξημένη πίεση αέρα στο εσωτερικό του θαλάμου επιτρέπει την ευκολότερη απορρόφηση του οξυγόνου σε κάθε κύτταρο.
Όλα τα υγρά του σώματος κορεσμένα με ζωογόνο οξυγόνο, συμπεριλαμβανομένου του αίματος, του πλάσματος, των αρθρικών υγρών, της λέμφου και του νωτιαίου υγρού. Αυτό επιτρέπει την εκτέλεση όλων των κρίσιμων και ζωτικών διεργασιών των κυττάρων. Υγιή κύτταρα = υγιέστεροι ιστοί. Υγιείς ιστοί = υγιή όργανα.

Το πρήξιμο και η φλεγμονή μειώνονται, ενώ η κυκλοφορία και η ροή του αίματος αυξάνονται ή αποκαθίστανται σε περιορισμένες περιοχές. Οι πληγές και οι τραυματισμοί επουλώνονται πιο γρήγορα. Η ανάρρωση από το χειρουργείο είναι πολύ πιο γρήγορη. Προωθείται επίσης η αποτοξίνωση. Τα αναερόβια βακτήρια, οι περισσότεροι ιοί, οι ζυμομύκητες και οι μύκητες δεν μπορούν να επιβιώσουν σε περιβάλλον εμπλουτισμένο με οξυγόνο.
Είναι λογικό, επομένως, ότι η αύξηση της πρόσληψης οξυγόνου παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία και την ευεξία καθώς και στις θεραπευτικές εφαρμογές.


Κλείσε το δικό σου ραντεβού με τον Υπερβαρικό Ιατρό της μονάδας MediOne Γλυφάδας στο 210 9632396 και ενημερώσου για το πρόβλημα υγείας που σε απασχολεί.

 

 

 

 

Η Γιορτή της Μητέρας


Προληπτικές εξετάσειςΗ Γιορτή της Μητέρας ή Ημέρα της Μητέρας είναι εορτή προς τιμήν της μητέρας και της μητρότητας. Στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες, γιορτάζεται την δεύτερη Κυριακή του μήνα Μάη. Φέτος εορτάζεται την Κυριακή 8 Μαΐου 2022.
Ο όμιλος μας συμμετέχει στον εορτασμό και τιμά όλες τις μητέρες προσφέροντας τον καλύτερο συνδυασμό γυναικολογικού ελέγχου που περιλαμβάνει:  

•    ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ
•    ΤΕΣΤ ΠΑΠ

στην προνομιακή τιμή των 40€

από 6 έως 20 Μαΐου 2022.


Ο συγκεκριμένος γυναικολογικός έλεγχος αποτελεί την Νο1 πρόληψη κατά της μάστιγας του καρκίνου, πόσο μάλλον όταν γίνεται από απόλυτα καταρτισμένους ιατρούς, σε 100% ψηφιακό μαστογράφο τρισδιάστατης απεικόνισης με την χαμηλότερη δόση ακτινοβολίας.
Στόχος της πρωτοβουλίας μας είναι η ευαισθητοποίηση των γυναικών, αναφορικά με την αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, καθώς:
Αξία μας είναι ο Άνθρωπος!

Για το πακέτο των συγκεκριμένων εξετάσεων κλείστε το δικό σας ραντεβού σε ένα από τα διαγνωστικά κέντρα του ομίλου μας (MediOne ΓλυφάδαMediOne ΠέραμαMediOne ΣαλαμίναMediOne ΔραπετσώναMediOne Αγία ΠαρασκευήMediOne Αταλάντη).

 

 

 

 

Τα καρύδια προστατεύουν από το Αλτσχάιμερ


Οι διατροφικές σας επιλογές μπορούν να επηρεάσουν σχεδόν κάθε μέρος της ζωής σας. Μπορούν να επηρεάσουν πόσο ενεργητικοί νιώθετε όλη την ημέρα, το πώς γερνά το σώμα σας, το πώς φαίνεται και αισθάνεται το δέρμα σας και πολλά άλλα. Μπορούν επίσης να έχουν αντίκτυπο στην λειτουργία του εγκεφάλου σας, τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μακροπρόθεσμα.
Ορισμένες τροφές βοηθούν τον εγκέφαλο να λειτουργεί καλύτερα, ενώ άλλες βλάπτουν τις γνωστικές σας ικανότητες. Μάλιστα, οι διατροφικές επιλογές μπορούν ακόμη και να επηρεάσουν τον κίνδυνο της νόσου του Αλτσχάιμερ.
Η νόσος του Αλτσχάιμερ είναι μια νευροεκφυλιστική κατάσταση κατά την οποία η μνήμη, η σκέψη και άλλες γνωστικές λειτουργίες κάποιου μειώνονται, παρεμβαίνοντας τελικά στην καθημερινή του ζωή. Έλαιο από καρύδια μπορεί να συμβάλλει στην προστασία από το Αλτσχάιμερ.


Στην σχετική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στις 19 Απριλίου στο επιστημονικό περιοδικό Nutrients, οι ερευνητές εξέτασαν ένα κυτταρικό μοντέλο για το πώς το λάδι που εξάγεται από τα καρύδια επηρέασε την λειτουργία των μιτοχονδρίων, της κύριας πηγής ενέργειας για τα κύτταρά μας, και άλλες διεργασίες. Διαπίστωσαν ότι:


• το εκχύλισμα μείωσε τον σχηματισμό ορισμένων βήτα-αμυλοειδών, τα οποία σχηματίζουν τις πλάκες στον εγκέφαλο που σχετίζονται με τη νόσο του Αλτσχάιμερ
• επίσης, έδειξε να αυξάνει τη δημιουργία τριφωσφορικής αδενοσίνης (ATP), μιας ένωσης που βοηθά στην τροφοδοσία των κυττάρων


Ως εκ τούτου, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το έλαιο από καρύδια μπορεί να είναι ένας υποσχόμενος παράγοντας στην καταπολέμηση του Αλτσχάιμερ, αν και χρειάζεται περαιτέρω έρευνα. “Τα καρύδια είναι ένα σημαντικό συστατικό της Μεσογειακής Διατροφής, η οποία έχει αποδειχθεί ότι προλαμβάνει τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Κλινικές μελέτες αποκάλυψαν ότι η κατανάλωση καρυδιών αυξάνει τη γνωστική λειτουργία στους ηλικιωμένους”, γράφουν οι συγγραφείς της μελέτης.

Πρόσθεσαν ότι το ωμέγα-3 λιπαρό οξύ α-λινολενικό οξύ (ALA) στα καρύδια (και γενικά στους ξηρούς καρπούς) βοηθά στον σχηματισμό δύο πολυακόρεστων λιπαρών οξέων μακράς αλυσίδας ωμέγα-3, που ωφελούν τις κυτταρικές λειτουργίες: το εικοσαπεντανοϊκό οξύ (EPA) και το εικοσιδυαεξανοϊκό οξύ (DHA). Έτσι, αυτοί οι ξηροί καρποί θα μπορούσαν να έχουν αντιοξειδωτική δράση. “Τα καρύδια περιέχουν την υψηλότερη ποσότητα ALA από όλους τους ξηρούς καρπούς. Επιπλέον, αυτό το εκχύλισμα ελαίου καρυδιού περιλαμβάνει επίσης χαμηλά επίπεδα της λιπόφιλης βιταμίνης Ε, ενός ισχυρού αντιοξειδωτικού”, αναφέρουν οι ερευνητές.
Τα καρύδια έχουν επίσης συνδεθεί με μια σειρά από άλλα οφέλη, όπως:


• καλύτερος ύπνος
• υγείας της καρδιάς
• προστασία από ηπατική βλάβη


Υπάρχει μια σειρά από αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε τον κίνδυνο της νόσου:
Για παράδειγμα, ορισμένες έρευνες διαπιστώνουν ότι η μεσογειακή διατροφή θα μπορούσε να σας βοηθήσει να προστατευθείτε από το Αλτσχάιμερ. Μια παραλλαγή της μεσογειακής διατροφής, που καταρτίσθηκε ειδικά για την υγεία του εγκεφάλου, ονομάζεται δίαιτα MIND.
Επιπλέον, συνήθειες όπως η τακτική άσκηση, η ενεργή κοινωνική ζωή και οι διάφορες δραστηριότητες για να παραμένει σε εγρήγορση ο εγκέφαλος, θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν στην μείωση του κινδύνου σας.

Πηγή: https://www.eatthis.com

 

 

 

Συμβεβλήμενοι με τον ΕΟΠΥΥ

Image

Δεκτές όλες οι κάρτες

Πιστωτικές ή Χρεωστικές
Image