Image
Image

Τι είναι το ηλεκτρομυογράφημα;

Το Ηλεκτρομυογράφημα είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την μελέτη και διάγνωση διαφόρων παθήσεων του περιφερικού νευρικού και μυϊκού συστήματος. Αποτελεί μια μέθοδο διάγνωσης νευρικών και μυϊκών διαταραχών. Γίνεται μόνο από ειδικό νευρολόγο και είναι εξατομικευμένη για τον κάθε ασθενή και ανάλογη των συμπτωμάτων. Η διάρκεια της εξέτασης είναι περίπου 45 λεπτά.

Αποτελείται από δύο φάσεις:

Α. Τον έλεγχο των ταχυτήτων αγωγής των νεύρων (νευροφυσιολογικός έλεγχος).

Η μελέτη αγωγιμότητας των νεύρων χρησιμοποιεί επιφανειακά ηλεκτρόδια.

Β. Τον έλεγχο της λειτουργίας των μυών (μυογράφημα).

 

 

Τα συμπτώματα που ελέγχονται με το ηλεκτρομυογράφημα περιλαμβάνουν:  

 • Μυρμήγκιασμα
 • Κάψιμο
 • Μούδιασμα
 • Μυϊκή αδυναμία
 • Μυϊκός πόνος ή κράμπες
 • Πόνο στα άκρα ή στη μέση

Ποιες παθήσεις αφορά η εξέταση:

 • Μυϊκές παθήσεις, όπως μυϊκή δυστροφία ή πολυμυοσίτιδα.
 • Ασθένειες που επηρεάζουν τη σύνδεση μεταξύ του νεύρου και του μυός, όπως η μυασθένεια gravis.
 • Διαταραχές των νεύρων έξω από το κεντρικό νευρικό σύστημα (περιφερικό νευρικό σύστημα) όπως το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα ή οι περιφερικές νευροπάθειες.
 • Διαταραχές που επηρεάζουν τους κινητικούς νευρώνες στον εγκέφαλο ή τον νωτιαίο μυελό (κεντρικό νευρικό σύστημα), όπως η νόσος κινητικού νευρώνα ή η πολιομυελίτιδα.
 • Διαταραχές που επηρεάζουν τη νευρική ρίζα, όπως δισκοκήλες στη σπονδυλική στήλη συνήθως στον αυχένα ή στη μέση.

Ποια είναι η σωστή προετοιμασία του ασθενούς για την εξέταση;

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία για την εξέταση, παρόλα αυτά μπορείτε να ακολουθήσετε κάποιους γενικούς κανόνες για να είστε πιο άνετοι. Φροντίστε να φοράτε ρούχα που δεν σας στενεύουν και πριν φύγετε από το σπίτι, μην βάλετε κρέμα. Αν φοράτε βηματοδότη ή πάσχετε από κάποια πάθηση που επηρεάζει την πηκτικότητα του αίματος, πρέπει να ενημερώσετε τον ιατρό.

Μπορεί να υπάρχουν επιπλοκές από την εξέταση;

Γενικά το ηλεκτρομυογράφημα είναι ασφαλές και χωρίς επιπλοκές εξέταση. Ακόμα και την περίοδο της εγκυμοσύνης, αν χρειάζεται, η εξέταση μπορεί να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια.

Στον όμιλο MediOne η εξέταση πραγματοποιείται από εξειδικευμένο νευρολόγο στην μονάδα μας στη Σαλαμίνα. Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού καλέστε στο

210 46 400 40 από τις 6πμ έως τις 10μμ.

 

 

Στα διαγνωστικά κέντρα του ομίλου MediOne διενεργούνται κατευθυνόμενες παρακεντήσεις 2 σημείων με την μέθοδο της αναρροφητικής βιοψίας με λεπτή βελόνα (FNA)  

 • Θυρεοειδούς
 • Μαστού

Πρόκειται για ελάχιστα επεμβατική εξέταση, η οποία γίνεται από ειδικό Ιατρό Ακτινολόγο με εξειδίκευση στο Υπερηχογράφημα της εν λόγω περιοχής. Σκοπός της είναι η λήψη υλικού ώστε να ακολουθήσει η επεξεργασία και έλεγχός του από ειδικό Ιατρό Κυτταρολόγο.

H παρακέντηση με βελόνα (FNA) έχει πλέον καθιερωθεί ως εξέταση ρουτίνας λόγω της απλότητάς της παρόλα αυτά αποτελεί ιατρική πράξη εκπληκτικής διαγνωστικής ακρίβειας και ασφάλειας.

Ο εξοπλισμός του ομίλου MediOne με υπερσύγχρονα απεικονιστικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και το εξειδικευμένο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό της μονάδας μας στη Γλυφάδα εξασφαλίζει την άριστη ποιότητα υπηρεσιών και διασφαλίζει το έγκυρο διαγνωστικό αποτέλεσμα. Αυτές οι προϋποθέσεις κατατάσσουν τις υπηρεσίες μας στις κατευθυνόμενες παρακεντήσεις, τις εγκυρότερες της χώρας.   

Πως γίνεται η παρακέντηση στην περιοχή του Θυρεοειδούς;

Αρχικά γίνεται υπερηχογράφημα θυρεοειδούς με αξιολόγηση των όζων για την πιθανότητα κακοήθειας. Για την εκτίμηση της κατάστασης εφαρμόζονται σύγχρονες τεχνικές (μελέτη αιμάτωσης, ελαστογραφία) ώστε να συνεκτιμηθεί το πλέον ύποπτο στοιχείο που αφορά το σημείο του όζου.

Ωστόσο πραγματοποιείται χαρτογράφηση της περιοχής στα συγγενή όργανα που αφορούν τον τράχηλο και τους λεμφαδένες για τυχόν ανεύρεση υπόνοιας διήθησης. Χρηστική απόρροια αυτού είναι η ταυτόχρονη λήψη υλικού από τα ύποπτα σημεία, αποφεύγοντας έτσι επανεξετάσεις και καθυστερήσεις επιβεβλημένων χειρουργείων.

Πως γίνεται η παρακέντηση στην περιοχή του Μαστού;

Τα πλεονεκτήματα της παρακέντησης στην περιοχή του μαστού είναι πολλά και άμεσα. Αποτελεί μία γρήγορη και απλή διαδικασία. Γίνεται με λεπτή βελόνα (FNA) η οποία αναρροφά υγρό ή κύτταρα από μια συμπαγή ή από κυστική βλάβη του μαστού. Το μεγάλο πλεονέκτημα της χρήσης των υπερήχων στην διαδικασία, έγκειται στο γεγονός ότι μπορούμε να παρακολουθήσουμε την βελόνα και να την καθοδηγήσουμε στο ακριβές σημείο της βλάβης ώστε να αποφευχθούν ψευδή αποτελέσματα.

Κατόπιν το δείγμα αυτό απλώνεται σε γυάλινη πλάκα και αποστέλλεται στο κυτταρολογικό εργαστήριο προκειμένου να εξεταστεί η φύση του παρακεντηθέντος ογκιδίου.

Στις περιπτώσεις κύστεων μεγάλου μεγέθους με έντονα συμπτώματα βάρους ή πίεσης στην περιοχή, με την αναρρόφηση επιτυγχάνεται πλήρης αφαίρεση του υγρού. Κατά συνέπεια επιτυγχάνεται η ανακούφιση της ασθενούς από τα συμπτώματα.

Οι επιπλοκές αυτής της ιατρικής πράξεις είναι ελάχιστες έως μηδενικές ενώ τα αποτελέσματα δίνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα ώστε να αποφασισθεί άμεσα η χειρουργική ή όχι αντιμετώπιση του περιστατικού.

 

 

Ο Όμιλος MediOne προσφέρει με συνέπεια υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας σε Ναυτιλιακές εταιρίες, είτε πρόκειται για το σύνολο τον πληρωμάτων τους, είτε για το προσωπικό ξηράς.

Τόσο η θέση των κέντρων μας στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, καθώς και σε άλλα σημεία της Αττικής, όσο και η ποιότητα ιατρικών υπηρεσιών μας καθιστούν πρακτικά άμεσο συνεργάτη τους.

Ειδικότερα, όσον αφορά την έκδοση κάρτας ναυτολόγησης, εκδίδουμε το εν λόγο ιατρικό πιστοποιητικό, σύμφωνα με τα πρότυπα της πιο πρόσφατης Σύμβασης Ναυτολόγησης της Διεθνούς σύμβασης Εργασίας (MLC 2006).

Άμεση Έκδοση κάρτας υγείας ναύτη από εξουσιοδοτημένους ιατρούς σύμφωνα με τις διατάξεις της Διεθνούς Σύμβασης MLC.

Παθολογικός, Oφθαλμολογικός, Aκοολογικός έλεγχος και Καρδιολογικός έλεγχος.

Πλήρης έλεγχος εργαστηριακών και απεικονιστικών εξετάσεων επί ενδείξεων (ΗΚΓ, Triplex καρδιάς, Δοκ. κόπωσης βαρέου τύπου, Υπέρηχοι).

Ο όμιλος MediOne δημιούργησε ειδικό Ψυχιατρικό Τμήμα Ναυτικών που με εγκυρότητα και με αξιοπιστία κάθε εξέτασης επιβιώνετε με ειδικούς δείκτες που αποτυπώνουν την ειλικρίνεια του.

Ο Όμιλος Medione παρέχει λύσεις που έχουν βοηθήσει τους φορείς εκμετάλλευσης πλοίων να επιτύχουν ασφαλέστερη ιστιοπλοΐα και συμμορφώνονται με τις κανονιστικές απαιτήσεις. Το Πρόγραμμα Κατάχρησης Ουσιών δημιουργήθηκε το 1993 για να καλύψει τις ανάγκες της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας που ανησυχούσε σοβαρά για τους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια που συνδέονται με την κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ στα πλοία.

Εύρος δοκιμών 11 κατηγοριών ναρκωτικών + αλκοόλ (EMIT & δοκιμή επιβεβαίωσης, GC / MS) Εύρος δοκιμής σύμφωνα με το DOT (Ηνωμένες Πολιτείες - Υπουργείο Μεταφορών)

Ανάμεσα στις πολλές παροχές μας ξεχωρίζει αυτή της τηλεφωνικής ιατρικής υπηρεσίας για οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή ή αντιμετώπιση έκτακτου περιστατικού εν πλώ.

Επίσης, η δυνατότητα  πραγματοποίησης :

 • Διενέργεια ελέγχου ναρκωτικών ουσιών επί πλοίου
 • Ελέγχους COVID19
 • Διοργάνωση σεμιναρίων από εξειδικευμένους ιατρούς με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ναυτικών – υπαλλήλων
 • Δυνατότητα πραγματοποίησης εξωτερικής αιμοληψίας στα γραφεία της εταιρείας.

Παρακάτω αναφέρουμε ενδεικτικά τις παροχές Υγείας των κέντρων μας,  προσφέροντας παροχές και εκπτώσεις  στους εργαζόμενους των ναυτιλιακών  εταιριών :

 • Πλήρες εργαστήριο αναίμακτης καρδιολογικής μελέτης
 • Υπερβαρική – καταδυτική μονάδα (θάλαμος 12+2 θέσεων)
 • Υπερηχογράφος, triplex (τελευταίας τεχνολογίας, με δυνατότητα υπερηχογραφήματος, τόσο κοιλίας όσο και άλλων οργάνων)
 • Μικροβιολογικό-Βιοπαθολογικό (βιοχημικό, αιματολογικό, ορμονολογικό, ανοσολογικό, κυτταρολογικό)
 • Τμήμα Μαστού (ψηφιακή μαστογραφία)
 • Ενδοσκοπικό (με τελευταίου τύπου βίντεο-ενδοσκόπια, για εκτέλεση ενδοσκοπικών πράξεων)
 • Ακτινολογικό τμήμα (ακτινογραφίες)
 • Μέτρησης οστικής πυκνότητας (έλεγχος οστεοπόρωσης)
 • Ορθοπαντογράφος (ψηφιακή πανοραμική οδόντων)
 • Αξονικός τομογράφος
 • Μαγνητικός τομογράφος και Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας (Μ.Η.Ν)
 • Μεταφορά ασθενών – ασθενοφόρα
 • Υπέρηχοι κατ’οίκον  
 • Ακτινογραφίες κατ’οίκον

 

 

Πρόκειται για μια φυσική πρωτεΐνη – νευροτοξίνη. Είναι η πιο δημοφιλής και αποτελεσματική θεραπεία αντιγήρανσης και αντιμετώπισης των ρυτίδων έκφρασης ανάμεσα στα φρύδια, στο μέτωπο, στο άνω χείλος, στο λαιμό και γύρω από τα μάτια, στο λεγόμενο «πόδι της χήνας». Η φυσική επεξεργασμένη πρωτεΐνη, δρα ακριβώς πάνω στους δερματικούς μύες, εμποδίζοντας τις συσπάσεις τους.

Έτσι, προκαλείται προσωρινή μείωση της κινητικότητας των μυών και οι ρυτίδες σβήνουν σταδιακά. Αυτό επιτυγχάνεται με τρόπο φυσικό ως προς την έκφραση που αποκτά το πρόσωπο μετά.

Πρόκειται για μία ελάχιστα επεμβατική ενέσιμη μέθοδο που πλέον θεραπεύει και προλαμβάνει τις ρυτίδες έκφρασης του προσώπου.

Οι τιμές καθορίζονται από τον ειδικό  ιατρό στο ραντεβού ενημέρωσης. Καλέστε σε ένα από τα Διαγνωστικά Κέντρα μας, κοντινού ενδιαφέροντος σας, ώστε να κλείσετε το δικό σας ραντεβού.

Συμβεβλήμενοι με τον ΕΟΠΥΥ

Image

Δεκτές όλες οι κάρτες

Πιστωτικές ή Χρεωστικές
Image