Στα διαγνωστικά κέντρα του ομίλου MediOne διενεργούνται κατευθυνόμενες παρακεντήσεις 2 σημείων με την μέθοδο της αναρροφητικής βιοψίας με λεπτή βελόνα (FNA)  

 • Θυρεοειδούς
 • Μαστού

Πρόκειται για ελάχιστα επεμβατική εξέταση, η οποία γίνεται από ειδικό Ιατρό Ακτινολόγο με εξειδίκευση στο Υπερηχογράφημα της εν λόγω περιοχής. Σκοπός της είναι η λήψη υλικού ώστε να ακολουθήσει η επεξεργασία και έλεγχός του από ειδικό Ιατρό Κυτταρολόγο.

H παρακέντηση με βελόνα (FNA) έχει πλέον καθιερωθεί ως εξέταση ρουτίνας λόγω της απλότητάς της παρόλα αυτά αποτελεί ιατρική πράξη εκπληκτικής διαγνωστικής ακρίβειας και ασφάλειας.

Ο εξοπλισμός του ομίλου MediOne με υπερσύγχρονα απεικονιστικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και το εξειδικευμένο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό της μονάδας μας στη Γλυφάδα εξασφαλίζει την άριστη ποιότητα υπηρεσιών και διασφαλίζει το έγκυρο διαγνωστικό αποτέλεσμα. Αυτές οι προϋποθέσεις κατατάσσουν τις υπηρεσίες μας στις κατευθυνόμενες παρακεντήσεις, τις εγκυρότερες της χώρας.   

Πως γίνεται η παρακέντηση στην περιοχή του Θυρεοειδούς;

Αρχικά γίνεται υπερηχογράφημα θυρεοειδούς με αξιολόγηση των όζων για την πιθανότητα κακοήθειας. Για την εκτίμηση της κατάστασης εφαρμόζονται σύγχρονες τεχνικές (μελέτη αιμάτωσης, ελαστογραφία) ώστε να συνεκτιμηθεί το πλέον ύποπτο στοιχείο που αφορά το σημείο του όζου.

Ωστόσο πραγματοποιείται χαρτογράφηση της περιοχής στα συγγενή όργανα που αφορούν τον τράχηλο και τους λεμφαδένες για τυχόν ανεύρεση υπόνοιας διήθησης. Χρηστική απόρροια αυτού είναι η ταυτόχρονη λήψη υλικού από τα ύποπτα σημεία, αποφεύγοντας έτσι επανεξετάσεις και καθυστερήσεις επιβεβλημένων χειρουργείων.

Πως γίνεται η παρακέντηση στην περιοχή του Μαστού;

Τα πλεονεκτήματα της παρακέντησης στην περιοχή του μαστού είναι πολλά και άμεσα. Αποτελεί μία γρήγορη και απλή διαδικασία. Γίνεται με λεπτή βελόνα (FNA) η οποία αναρροφά υγρό ή κύτταρα από μια συμπαγή ή από κυστική βλάβη του μαστού. Το μεγάλο πλεονέκτημα της χρήσης των υπερήχων στην διαδικασία, έγκειται στο γεγονός ότι μπορούμε να παρακολουθήσουμε την βελόνα και να την καθοδηγήσουμε στο ακριβές σημείο της βλάβης ώστε να αποφευχθούν ψευδή αποτελέσματα.

Κατόπιν το δείγμα αυτό απλώνεται σε γυάλινη πλάκα και αποστέλλεται στο κυτταρολογικό εργαστήριο προκειμένου να εξεταστεί η φύση του παρακεντηθέντος ογκιδίου.

Στις περιπτώσεις κύστεων μεγάλου μεγέθους με έντονα συμπτώματα βάρους ή πίεσης στην περιοχή, με την αναρρόφηση επιτυγχάνεται πλήρης αφαίρεση του υγρού. Κατά συνέπεια επιτυγχάνεται η ανακούφιση της ασθενούς από τα συμπτώματα.

Οι επιπλοκές αυτής της ιατρικής πράξεις είναι ελάχιστες έως μηδενικές ενώ τα αποτελέσματα δίνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα ώστε να αποφασισθεί άμεσα η χειρουργική ή όχι αντιμετώπιση του περιστατικού.

 

 

Ο Όμιλος MediOne προσφέρει με συνέπεια υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας σε ναυτιλιακές εταιρίες, είτε πρόκειται για το σύνολο τον πληρωμάτων τους, είτε για το προσωπικό ξηράς.

Τόσο η θέση των κέντρων μας στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, καθώς και σε άλλα σημεία της Αττικής, όσο και η ποιότητα ιατρικών υπηρεσιών μας καθιστούν πρακτικά άμεσο συνεργάτη τους.

Ειδικότερα, όσον αφορά την έκδοση κάρτας ναυτολόγησης, εκδίδουμε το εν λόγο ιατρικό πιστοποιητικό, σύμφωνα με τα πρότυπα της πιο πρόσφατης Σύμβασης Ναυτολόγησης της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας ( MLC 2006 ).

Ανάμεσα στις πολλές παροχές μας ξεχωρίζει αυτή της τηλεφωνικής ιατρικής υπηρεσίας για οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή ή αντιμετώπιση έκτακτου περιστατικού εν πλώ. Επίσης, η δυνατότητα  πραγματοποίησης μαζικού δειγματοληπτικού ελέγχου στον χώρο όπου θα μας υποδείξετε, εντός Αττικής χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση, αποτελεί τον υψηλότερο δείκτη προτίμησης και σταθερότητας των συνεργασιών μας.

Παρακάτω αναφέρουμε ενδεικτικά τις παροχές Υγείας των κέντρων μας:

 • Πλήρες εργαστήριο αναίμακτης καρδιολογικής μελέτης
 • Υπερβαρική – καταδυτική μονάδα (θάλαμος 12+2 θέσεων)
 • Υπερηχογράφος, triplex (τελευταίας τεχνολογίας, με δυνατότητα υπερηχογραφήματος, τόσο κοιλίας όσο και άλλων οργάνων)
 • Μικροβιολογικό-Βιοπαθολογικό (βιοχημικό, αιματολογικό, ορμονολογικό, ανοσολογικό, κυτταρολογικό)
 • Τμήμα Μαστού (ψηφιακή μαστογραφία)
 • Ενδοσκοπικό (με τελευταίου τύπου βίντεο-ενδοσκόπια, για εκτέλεση ενδοσκοπικών πράξεων)
 • Ακτινολογικό τμήμα (ακτινογραφίες)
 • Μέτρησης οστικής πυκνότητας (έλεγχος οστεοπόρωσης)
 • Ορθοπαντογράφος (ψηφιακή πανοραμική οδόντων)
 • Αξονικός τομογράφος
 • Μαγνητικός τομογράφος και Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας (Μ.Η.Ν)
 • Μεταφορά ασθενών – ασθενοφόρα

 

Πρόκειται για μια φυσική πρωτεΐνη – νευροτοξίνη. Είναι η πιο δημοφιλής και αποτελεσματική θεραπεία αντιγήρανσης και αντιμετώπισης των ρυτίδων έκφρασης ανάμεσα στα φρύδια, στο μέτωπο, στο άνω χείλος, στο λαιμό και γύρω από τα μάτια, στο λεγόμενο «πόδι της χήνας». Η φυσική επεξεργασμένη πρωτεΐνη, δρα ακριβώς πάνω στους δερματικούς μύες, εμποδίζοντας τις συσπάσεις τους.

Έτσι, προκαλείται προσωρινή μείωση της κινητικότητας των μυών και οι ρυτίδες σβήνουν σταδιακά. Αυτό επιτυγχάνεται με τρόπο φυσικό ως προς την έκφραση που αποκτά το πρόσωπο μετά.

Πρόκειται για μία ελάχιστα επεμβατική ενέσιμη μέθοδο που πλέον θεραπεύει και προλαμβάνει τις ρυτίδες έκφρασης του προσώπου.

Οι τιμές καθορίζονται από τον ειδικό  ιατρό στο ραντεβού ενημέρωσης. Καλέστε σε ένα από τα Διαγνωστικά Κέντρα μας, κοντινού ενδιαφέροντος σας, ώστε να κλείσετε το δικό σας ραντεβού.

Αποτελέσματα μελετών για την Υπερβαρική Οξυγονοθεραπεία

Η προσθήκη του Υπερβαρικού Οξυγόνου στην κλασική αντιμετώπιση του διαβητικού έλκους, έχει φανεί πως οδηγεί σε μεγάλο ποσοστό στην εξάλειψη των μικροβίων οδηγώντας σε αρνητικές καλλιέργειες, σε σχέση με την κλασική αντιμετώπιση μόνο.

 • Μελέτες έχουν δείξει πως σε ασθενείς με διαβητική γάγγραινα, η προσθήκη του Υπερβαρικού Οξυγόνου οδήγησε σε θεαματικά ποσοστά επούλωσης σε σχέση με όσους δεν έλαβαν πρόσθετα αυτή τη θεραπεία (16 από τους 18, σε σύγκριση με 1 από 10). Σε άλλη, πιο καλά σχεδιασμένη μελέτη, ασθενών με διαβητικά έλκη οι οποίοι αντιμετωπίσθηκαν από Χειρουργό με σχολαστικό καθαρισμό και όπου χρειάστηκε Αγγειοχειρουργική παρέμβαση , η προσθήκη του Υπερβαρικού Οξυγόνου είχε τα εξής αποτελέσματα: Αυξημένη αγγειογένεση με μετρήσιμα επίπεδα Οξυγόνου στους ιστούς σημαντικά αυξημένα μετά το τέλος των συνεδριών και σημαντική ελάττωση της ανάγκης για ακρωτηριασμό σαν οριστική θεραπεία (1 στους 3 ασθενείς είχε ακρωτηριασμό στην ομάδα χωρίς ΘΥΒΟ, 1 στους 12 στην ομάδα με ΘΥΒΟ)
 • Όσον αφορά την οικονομική ανταποδοτικότητα της θεραπείας (στοιχείο που παρουσιάζει ιδιαίτερη σημασία σήμερα πια), έχει φανεί πως η αποτελεσματικότητα του Υπερβαρικού Οξυγόνου στην επούλωση των διαβητικών-χρόνιων- ελκών αλλά και η ελάττωση ακρωτηριασμών και ανάγκης τοποθέτησης επιθεμάτων που επιφέρει, υπερκαλύπτει τα έξοδα για αυτή τη θεραπεία. Έχει αναφερθεί ελάττωση κόστους φροντίδας έως και 20% με την προσθήκη της ΘΥΒΟ, όπως επίσης και συνολικά ελαττωμένη νοσηρότητα. Και όλα αυτά, χωρίς να μπορέσουμε να «μετρήσουμε» το όφελος από καθένα ακρωτηριασμό ξεχωριστά που αποφεύγεται, λόγω του ψυχισμού του Έλληνα, αλλά και των δυσκολιών που συναντά λόγω ελλείψεων υποδομών το άτομο με κινητικές δυσκολίες λόγω ακρωτηριασμού στο πόδι.

Περιποίηση τραύματος και χρήση επιθεμάτων

Ο προσεκτικός χειρουργικός καθαρισμός του τραύματος είναι πολύ σημαντική πράξη και περιλαμβάνει την αφαίρεση νεκρωτικών, μη φυσιολογικών και μολυσμένων ιστών από το τραύμα. Συνήθως αυτό επιτυγχάνεται με εργαλεία (λαβίδα & νυστέρι) και εργασίες έχουν δείξει πως εβδομαδιαίος καθαρισμός οδηγεί σε ταχύτερη επούλωση. Την τελευταία δεκαετία έχει αναβιώσει η χρήση των προνυμφών για την ευόδωση της επούλωσης στα χρόνια διαβητικά έλκη. Οι φαρμακευτικές προνύμφες που χρησιμοποιούνται σε αυτή τη θεραπεία, εκκρίνουν ένζυμα που έχουν την ικανότητα να διαλύουν τους νεκρούς ιστούς επιλεκτικά και να επιταχύνουν την επούλωση, αλλά στην παρούσα φάση αυτή η μέθοδος δεν έχει υποστηριχθεί επαρκώς με μεγάλες μελέτες.

Η σημασία της χρήσης επιθεμάτων και επίδεσης του τραύματος θεωρείται πια δεδομένη, παρότι ο καταλληλότερος τύπος επιθεμάτων δεν έχει ακόμα καθορισθεί. Μη κατάλληλα επιθέματα μπορεί να οδηγήσουν σε μη επιλεκτική καταστροφή ιστών. Καμία από τις κατηγορίες επιθεμάτων δεν έχει δοκιμασθεί σε μεγάλου εύρους καλοσχεδιασμένη μελέτη και σίγουρα, ένα είδος επιθέματος και συνεχώς δεν μπορεί να είναι κατάλληλο για κάθε είδος έλκους.

Άλλη τεχνική τέλος, είναι η επίδεση/περίδεση με αρνητική πίεση που επιτυγχάνεται με τον επιπωματισμό υποβοηθούμενο από αναρρόφηση (vacuum assisted closure – VAC). Και αυτή η τεχνική έχει τους περιορισμούς της.

Βασίλειος Ν. Καλέντζος MD, MPH

 

Συμβεβλήμενοι με τον ΕΟΠΥΥ

Image

Δεκτές όλες οι κάρτες

Πιστωτικές ή Χρεωστικές
Image