Πρόκειται για μια υπηρεσία που αφορά την εξειδικευμένη υποστήριξη ασθενών με χρόνια έλκη, όπως κατακλίσεις, έλκη κάτω άκρων και μετεγχειρητικά έλκη. Πληγές δηλαδή του δέρματος, που δεν κλείνουν στον αναμενόμενο χρόνο της 1 εβδομάδας ή του ενός μήνα, λόγω παρουσίας διάφορων επιβαρυντικών παραγόντων όπως μικρόβια, το ζάχαρο, η χρόνια κατάκλιση, η φλεβική και η αρτηριακή ανεπάρκεια κλπ. Η υπηρεσία περιλαμβάνει:
  • τη λήψη ενός πλήρους ιστορικού, για τον εντοπισμό επιβαρυντικών παραγόντων επούλωσης
  • το σχεδιασμό μιας εξατομικευμένης θεραπευτικής στρατηγικής
  • την εκτίμηση και περιποίηση του έλκους
  • την εκπαίδευση του ασθενούς ή του φροντιστή, (συγγενούς ή αποκλειστικής) τόσο για την περιποίηση όσο και την πρόληψη επανεμφάνισης των ελκών. Με τον τρόπο αυτό προάγεται η αυτοφροντίδα με τρόπο ασφαλή, ενώ ελαττώνεται σημαντικά το κόστους νοσηλείας.
  • τη επιλογή και συνταγογράφηση των κατάλληλων επιθεμάτων
  • την επιλογή άλλων ειδικών υλικών για τη διόρθωση κάποιων από τους επιβαρυντικούς παράγοντες
Η επίσκεψη μπορεί να διαρκέσει για όσο χρόνο είναι απαραίτητο, που δεν είναι συνήθως λιγότερο των 30 λεπτών. Τις περισσότερες φορές  χρειάζεται επανεκτίμηση 1 φορά την εβδομάδα για γρηγορότερα αποτελέσματα. Ο ασθενής σε όλο αυτό το διάστημα υποστηρίζεται δωρεάν,  σε 24ωρη βάση μέσω κινητού τηλεφώνου, skype ή email. Μπορεί να στείλει φωτογραφίες και επανεκτιμηθεί πολλές φορές εξ αποστάσεως, δωρεάν, (τηρουμένων πάντα των διεθνών κανόνων τηλεϊατρικής για την μεταφορά και προστασία προσωπικών δεδομένων). Η ομάδα μας, διαθέτει εξειδικευμένο γιατρό και νοσηλευτές με μετεκπαίδευση πάνω στον τομέα της επούλωσης χρονίων ελκών, πολλά χρόνια κλινικής εμπειρίας και κοινωνική ευαισθησία που στοχεύει πάντα στην ολιστική υποστήριξη των ασθενών. Εφόσον απαιτηθεί ή σε περίπτωση που μας ζητηθεί από τον ασθενή, συνεργαζόμαστε με μεγάλο αριθμό καταξιωμένων επαγγελματιών υγείας που σχετίζονται με τους επιβαρυντικούς παράγοντες επούλωσης όπως Παθολόγο, Γενικό Χειρουργό, Διαβητολόγο, Αγγειοχειρουργό, διατροφολόγο, κλινικό ψυχολόγο, ιατρό πόνου, ποδολόγο, κλπ. Το ιατρείο λειτουργεί κάθε Δευτέρα από 15.00-20.00 και δέχεται ασθενείς κατόπιν ραντεβού! Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στη γραμματεία του MediOne Day Clinic στα τηλέφωνα: 2109632396 & 2109611043