Αποτρίχωση με το Διοδικό Laser  (diode 808nm) τελευταίας τεχνολογίας!

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι αυτό το είδος laser είναι το πιο αποτελεσματικό! (Βιβλιογραφία: Dermatology 2nd edition Bologna et al 2008, κεφ. 137 Laser therapy, σελ 2015)

Το Διοδικό laser, αν και πολύ διαδεδομένο στην Αμερική, δεν είναι τόσο γνωστό στην Ελλάδα.

Ο κυριότερος λόγος που το επιλέξαμε, πέραν της εξαιρετικής αποτελεσματικότητάς του, είναι το προφίλ ασφαλείας του, καθώς το μεγαλύτερο μήκος κύματος του, το κάνει να δρα βαθύτερα, 'αποφεύγοντας'  τη μελανίνη στην επιδερμίδα.

Για το λόγο αυτό, είναι ασφαλέστερο σε σχέση με τον Αλεξανδρίτη, ειδικά σε μελαχρινές επιδερμίδες και σε περιόδους ηλιοφάνειας.

Αυτό μας επιτρέπει να συνεχίζουμε την αποτρίχωση και το καλοκαίρι και να μπορούμε να αναλάβουμε και πιο σκούρες επιδερμίδες!

 Τέλος ειδικά στο χώρο του μπικίνι και στις μασχάλες, όπου οι τρίχες είναι συνήθως πιο σκούρες και οι θύλακες σε πιο μεγάλο βάθος τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά. Καθότι είναι προηγμένης τεχνολογίας, πονάει λιγότερο από παλαιότερα Διοδικά laser και επίσης πετυχαίνει εξάχνωση.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό του διοδικού μας είναι η μεγάλη του ταχύτητα που μας επιτρέπει να κάνουμε αποτρίχωση σε μια πλάτη σε 10 μόλις λεπτά. Επίσης, σε αντίθεση με άλλα laser, δεν έχει αναλώσιμα. Αυτοί οι δύο παράγοντες συντελούν σε χαμηλά λειτουργικά έξοδα που μας επιτρέπει να έχουμε πολύ οικονομικές τιμές.

Η αποτρίχωση laser απαιτεί την επίβλεψη ιατρού και στο ιατρείο μας, έχετε τη δυνατότητα να κάνετε αποτρίχωση με ειδικευμένο Γιατρό.

Πέρα από τη θεωρητική του κατάρτιση, η σταθερότητα του χειριστή εγγυάται την εμπειρία καθώς και τη γνώση του μηχανήματος, αλλά και των δικών σας παραμέτρων, που πρέπει να αναπροσαρμόζονται μετά από κάποιες συνεδρίες.

Από τι εξαρτάται η αποτελεσματικότητα της αποτρίχωσης Laser;

Φυσικά, κατά την εκτίμηση του κάθε περιστατικού πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τυχόν ορμονικές διαταραχές (αντένδειξη έως ότου αντιμετωπιστούν) και να γίνει μια ρεαλιστική εκτίμηση του αποτελέσματος εξηγώντας στον ενδιαφερόμενο πως:

  • Όσο πιο σκούρο το χρώμα της τρίχας και πιο μεγάλο το πάχος της, τόσο πιο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα, ειδικά όταν συνοδεύεται από ανοιχτόχρωμο δέρμα.
  • Όσο πιο ξανθό το χρώμα της τρίχας τόσο πιο δύσκολο και το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  • Το χνούδι που χτυπιέται κατά την αποτρίχωση laser μπορεί να ενεργοποιηθεί από το εκάστοτε μηχάνημα και να γίνει πρώτα τρίχα προτού καταστραφούν οι θύλακες. Εάν συνυπάρχει ορμονολογικό πρόβλημα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συμβεί αυτό.
  • Κάθε φορά μόνο ένα πεπερασμένο ποσοστό τριχών μπορεί να καταστραφεί, ανάλογα με τον κύκλο τους.
  • Υπάρχει περίπτωση παροδικά να εμφανιστούν φαινομενικά περισσότερες τρίχες στην περιοχή που αντιμετωπίζεται. Δεν δημιουργούνται νέες τρίχες, απλά για κάποιο λόγο συντονίζονται αυτές οι τρίχες στον κύκλο τους και εμφανίζονται μαζί. Επανάληψη συνεδριών θα οδηγήσει σε μείωση του αριθμού και επίτευξη του στόχου.
  • Οι προσφορές πακέτα θέλουν προσοχή καθώς η αποτελεσματικότητα του μηχανήματος και των ρυθμίσεων είναι παράγοντες που δεν λαμβάνονται υπόψη.

Πριν την Αποτρίχωση Laser

Το ιδανικό είναι να έχετε ξυρίσει την περιοχή 1-2 μέρες πριν τη συνεδρία μας. Με τον τρόπο αυτό όλη η ενέργεια του laser χρησιμοποιείται για να καταστρέψει την ρίζα της τρίχας και δεν 'χαραμίζεται' στο στέλεχος. Επίσης αυτό προκαλεί λιγότερο ερεθισμό στην περιοχή καθώς δεν 'καψαλίζονται' οι τρίχες πάνω στο δέρμα. Έτσι έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα με μικρότερο ερεθισμό. Σε περιοχές όπου δεν χρησιμοποιούμε ξυράφι όπως στο πρόσωπο, μπορείτε να έχετε βάλει αποτριχωτικές κρέμες. Τις τρίχες τις τριμάρουμε (με trimmer) λίγο πριν τη συνεδρία μας εμείς. Επίσης, για μέγιστα αποτελέσματα συμβουλεύουμε να μην έχετε κάνει κερί 10 με 15 μέρες πριν τη συνεδρία μας. Η έκθεση στον ήλιο καλό είναι να αποφεύγεται.

Μετά την Αποτρίχωση Laser

Ο  όποιος ερεθισμός κρατάει μέχρι 2-3 μέρες και πολλές φορές περνάει και την ίδια μέρα. Συστήνουμε ντουζ με χλιαρό-δροσερό νερό στην περιοχή, ώστε να κατεβάσουμε τη θερμοκρασία και την εφαρμογή ενυδατικών και καταπραϋντικών κρεμών συχνά. Φυσικά η έκθεση στο ήλιο καλό είναι να αποφεύγεται.