Επειδή η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία… Τα MediOne, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης, μέσα από το οποίο αναδεικνύεται η σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, παραμένει  πιστό στη δέσμευσή του, να παρέχει διαρκώς προστιθέμενης αξίας Υπηρεσίες Υγείας, σε προσιτές τιμές. Ανάλογα την ηλικία σας, σας προτείνουμε  σειρά κλινικών και παρακλινικών εξετάσεων με στόχο να διατηρήσουν την υγεία σας στο ανώτερο δυνατό επίπεδο.

  • Στην ηλικία των 20 - 40 ετών,κάθε 2 χρόνια θα πρέπει να γίνεται εργαστηριακός έλεγχος για αναιμία, για αυξημένη χοληστερίνη, για αυξημένο σάκχαρο αίματος, και για την καλή λειτουργία του ήπατος και των νεφρών. Οι άνδρες θα πρέπει να ελέγχονται από ουρολόγο για πιθανή ανάπτυξη κακοήθειας και οι γυναίκες θα πρέπει να υποβάλλονται σε Pap Test και ψηλάφηση μαστών από γυναικολόγο.
  • Κατά την ηλικία 40 - 65 ετών, ο έλεγχος θα ήταν καλό να γίνεται κάθε χρόνο μια και παράγοντες όπως η αρτηριακή υπέρταση, η υπερχοληστεριναιμία και ο σακχαρώδης διαβήτης συνήθως εκδηλώνονται σε αυτές τις ηλικίες. Επιπλέον θα πρέπει να γίνεται προληπτικός ενδοσκοπικός έλεγχος (κολονοσκόπηση – γαστροσκόπηση).

Οι άντρες, θα πρέπει να ελέγχουν τον προστάτη τους, τόσο κλινικά όσο και με τον εργαστηριακό προδιορισμό του προστατικού αντιγόνου (PSA) και  οι γυναίκες θα πρέπει να υποβάλλονται σε μαστογραφία  κάθε 2-3 χρόνια. Κατά την εμμηνόπαυση να γίνεται τακτικός έλεγχος οστικής πυκνότητας, για την πρώιμη διάγνωση και θεραπεία της οστεοπόρωσης.

  • Τέλος στην ηλικία άνω των 65 ετών, εκτός από όλες τις άνω εξετάσεις, θα πρέπει να εντατικοποιηθεί και ο καρδιολογικός έλεγχος, ο έλεγχος όρασης και ακοής.
  • Σε κάθε ηλικία, όμως, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι όταν ο οργανισμός μας, μάς προειδοποιεί με κάποιο σύμπτωμα, όπως είναι ο πόνος, ο πυρετός, η διόγκωση,  η αλλαγή συνηθειών φαγητού-κενώσεων-ουρήσεων, η ακούσια πρόσληψη ή απώλεια βάρους, το επίμονο αίσθημα παλμών και η εφίδρωση και θα πρέπει να τον ακούμε προσεκτικά!

Κλείστε άμεσα το ραντεβού σας, στο τηλεφωνικό μας κέντρο: 210 – 9632396 και κάντε την πρόληψη, τρόπο ζωής.