ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΔΙΑΣ

29 Σεπτεμβρίου

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, που εορτάζεται σήμερα σε όλον τον κόσμο, έρχεται να μας υπενθυμίσει την ανάγκη για συνεχή ενημέρωση των ασθενών για τα καρδιαγγειακά. Kαθιερώθηκε το 1999 από τη Διεθνή Ομοσπονδία Καρδιάς, με την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει το παγκόσμιο κοινό για τα καρδιαγγειακά νοσήματα, τα οποία τείνουν να μετατραπούν σε “πανδημία” για τον πλανήτη, αφού πλέον αγγίζουν και τους πληθυσμούς των αναπτυσσόμενων χωρών. 

Το ηλεκτροκαρδιογράφημα και ο υπέρηχος καρδιάς είναι δύο μη παρεμβατικές και βασικές προληπτικές εξετάσεις που δίνουν στο γιατρό πολλές και σημαντικές πληροφορίες.

Μπορεί να γίνουν σε κάθε ηλικία, ακόμη και στα παιδιά που αθλούνται, και αποτελούν έναν πολύ απλό τρόπο παρακολούθησης της υγείας της καρδιάς.

Το καρδιογράφημα μπορεί να δείξει κάποιο πρόβλημα στη λειτουργία της καρδιάς, π.χ. αρρυθμία ή ταχυκαρδία, η αξιοπιστία τους όμως εξαρτάται από το πώς λειτουργεί η καρδιά τη στιγμή που γίνεται η εξέταση.

Ο υπέρηχος καρδιάς εξετάζει την ανατομία και την αιμάτωση της καρδιάς και μπορεί να αναδείξει κάποιο πρόβλημα στις βαλβίδες ή τις κοιλίες.  

Μην αμελείτε τον έλεγχο του σημαντικότερου οργάνου του σώματος μας.

Επικοινωνήστε, με μία από τις υπερσύγχρονες μονάδες μας και κλείστε το δικό σας ραντεβού. 

? Γλυφάδα        210 96 32 396


? Πέραμα          214 40 22 622


? Σαλαμίνα       210 46 400 40


? Δραπετσώνα 210 46 35 300