Laser Αποτρίχωση ΑΝΩΔΥΝΑ ΜΟΝΙΜΑ   και   ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ!

Στον χώρο μας είναι εφικτή η αποτρίχωση τόσο σε ανοιχτόχρωμα δέρματα όσο και σε μαυρισμένα. Με τον Alexandrite Candela στοχεύουμε στην μείωση της τριχοφυΐας σε ανοιχτόχρωμες και μελαχρινές επιδερμίδες ενώ με το Δυοδικό Trio Plus Laser είναι εφικτή η αποτρίχωση και στα μαυρισμένα δέρματα.Γιατί να προτιμήσω αποτρίχωση με Laser Alexandrite Candela ;

Γιατί με Laser Alexandrite Candela μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας,  έχετε  πολλά  πλεονεκτήματα  όπως:

 • Η αποτρίχωση με Laser Alexandrite είναι εγκεκριμένη από τον FDA, γεγονός το οποίο αποδεικνύει ότι είναι ασφαλής.

 • Χρησιμοποιούμε το Laser Alexandrite του οίκου Candela ο οποίος είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής στον τομέα των ιατρικών Laser. Αυτό από μόνο του εξασφαλίζει κορυφαία αποτελεσματικότητα.
 •  Κάθε συνεδρία είναι εξατομικευμένη, προσαρμοσμένη  στις ανάγκες του ενδιαφερόμενου ανάλογα με το ιατρικό του ιστορικό.

 •  Το Laser  εκπέμπει μονοχρωματικό φως σε ειδικά μήκη κύματος, το οποίο απορροφάται από τον θύλακα της τρίχας μέσω της μελανίνης και καταστρέφει έτσι πολύ γρήγορα τον θύλακα.

 •  Από τις πρώτες συνεδρίες θα είναι ορατή η μείωση της τριχοφυΐας ενώ μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των θεραπειών απαιτούνται συνεδρίες συντήρησης με πολύ μικρή συχνότητα.

 •  Θα αποκτήστε τέλεια επιδερμίδα, απαλή και λεία.

 •  Απαλλάσσεστε από την συχνή χρήση του ξυραφιού και τον ερεθισμό του δέρματος που προκαλεί.

 

 

Γιατί να προτιμήσω αποτρίχωση με  Δυοδικό Trio PLUS Laser;

Πρόκειται για 3 διαφορετικές τεχνολογίες Laser σε μια κεφαλή ταυτόχρονα,  Παλμικό φως,  Αλεξανδρίτης και ND Yag. Ο συνδυασμός αυτών των τριών διαφορετικών Laser στοχεύει ταυτόχρονα σε διαφορετικά βάθη στο αγγειακό δίκτυο που τροφοδοτεί την τρίχα, εντός του θύλακα,  αποδυναμώνοντάς το χωρίς να επηρεάζεται από την μελανίνη του δέρματος ή της τρίχας. Έχει πολλά οφέλη όπως :

 • Το μηχάνημα είναι εγκεκριμένο από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), γεγονός το οποίο αποδεικνύει ότι είναι ασφαλής μέθοδος.

 

 • Ενδείκνυται για όλους τους τύπους δέρματος και τρίχας (εκτός της λευκής τρίχας), προσφέρει κλινικά αποδεδειγμένα αποτελέσματα και μπορεί να εφαρμοστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

 

 • Η τεχνολογία ψύξης στην κεφαλή δροσίζει την επιφάνεια του δέρματος αποτρέποντας τα επιφανειακά εγκαύματα και επιτρέποντας ουσιαστικά ανώδυνες και εξαιρετικά αποτελεσματικές εφαρμογές.

 

 • Κάθε συνεδρία είναι εξατομικευμένη, προσαρμοσμένη  στις ανάγκες του ενδιαφερόμενου ανάλογα με το ιατρικό του ιστορικό.

 

 • Θα αποκτήστε τέλεια επιδερμίδα, απαλή και λεία.

 

 • Απαλλάσσεστε από τον ερεθισμό του δέρματος που προκαλεί η αποτρίχωση με κερί ή το ξυράφι.

 

Η συχνότητα συνεδριών και οι οδηγίες είναι ίδιες όπως και στο Laser Alexandrite.

 

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Συνήθως οι συνεδρίες που απαιτούνται είναι 6-8 για το σώμα και 8-10 για το πρόσωπο! Η αποτελεσματικότητα της αποτρίχωσης και κατ’ επέκταση ο αριθμός των συνεδριών που θα απαιτηθούν, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως:

 • Τον φωτότυπο, δηλαδή το χρώμα της επιδερμίδας
 • Την ποιότητα και πυκνότητα της τρίχας
 • Το φύλο . Στους άνδρες λόγω της τεστοστερόνης η επίτευξη μείωσης της τριχοφυΐας επιβραδύνεται.
 • Την ανατομική περιοχή . Στις ορμονοεξαρτώμενες περιοχές όπως πηγούνι, άνω χείλος, παρειές, μπικίνι, θηλές χρειάζονται κάποιες παραπάνω συνεδρίες μέχρι να επιτευχθεί η εξάλειψη της τριχοφυΐας.
 • Τις ορμονικές διαταραχές ( π.χ. πολυκυστικές ωοθήκες θα χρειαστούν κάποιες παραπάνω συνεδρίες μέχρι να είναι ορατό το επιθυμητό αποτέλεσμα).

Σε κάθε περίπτωση, η εξατομίκευση της θεραπείας από τον εξειδικευμένο ιατρό εξασφαλίζει πάντα εξαιρετικά αποτελέσματα!

 

 

Πόσο συχνά πρέπει να γίνονται οι συνεδρίες; 

Οι συνεδρίες  γίνονται ανά 30 – 40 ημέρες ώστε να πετύχουμε την τρίχα στο αναγενές της στάδιο (περίοδος ανάπτυξης της τρίχας) και στο ενδιάμεσο γίνονται και επαναληπτικές συνεδρίες σε διάστημα αυστηρά 12- 15 ημέρες από την κύρια συνεδρία.

 

 

Από ποια ηλικία μπορώ να ξεκινήσω τις θεραπείες;

Η laser αποτρίχωση ενδείκνυται συνήθως μετά την εφηβεία, καθώς προϋποθέτει τη διαμόρφωση της τελικής εικόνας της τριχοφυΐας. Όταν πρόκειται για ηλικίες κάτω των 18 ετών απλά απαιτείται πάντα,  η συγκατάθεση του γονέα.

 

Γίνεται αποτρίχωση laser και στους άνδρες;

Φυσικά και η  laser αποτρίχωση αποτελεί θεραπεία εκλογής και  για τους άνδρες, που το επιθυμούν!

Ειδικά σε αθλητές έχει αποδειχθεί ότι η αντίσταση που προβάλλει η τριχοφυΐα σε αθλητές υψηλών επιδόσεων, σε αθλήματα όπως κολύμβηση, ποδηλασία ή στίβο, αποτελεί ένδειξη για ριζική αποτρίχωση με laser.

 

Είναι ασφαλής η διαδικασία; 
Η αποτρίχωση με  laser τρίτης γενιάς, αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη θεραπεία και πλέον ασφαλή θεραπεία  απαλλαγής από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα! Δεν υπάρχουν αντενδείξεις ή ανεπιθύμητες ενέργειες και  οι παρευρισκόμενοι προστατεύονται πάντα, με τη χρήση ειδικών γυαλιών!

Από την άλλη πλευρά, η χρήση εναλλακτικών μεθόδων αποτρίχωσης με μη μόνιμα  αποτελέσματα,  όπως κερί – χαλάουα, αποτριχωτικές κρέμες ή ξυραφάκι σχεδόν πάντα προκαλούν ανεπιθύμητες δερματικές βλάβες (ερεθισμούς, φλεγμονές, ευρυαγγείες, υποχρωμίες κλπ)

 

Υπάρχουν αντενδείξεις ή ανεπιθύμητες ενέργειες;

 • Δεν μπορεί να διενεργηθεί συνεδρία μετά από πρόσφατη ηλιοθεραπεία που έχει επηρεάσει το δέρμα μας (καμένη επιδερμίδα).
 • Δεν μπορεί να διενεργηθεί συνεδρία μετά από λήψη αντιβιοτικών, ρετινοειδή (χάπια ακμής) ή άλλων σκευασμάτων που προκαλούν φωτοευαισθησία.
 • Δεν μπορεί να διενεργηθεί συνεδρία σε εγκύους ή αν θηλάζετε. Μόνο κατόπιν συνεννόησης με τον γιατρό (έγκυρο έγγραφο) μπορούμε να προβούμε σε ραντεβού.

 

 

Τι πρέπει να κάνω πριν την συνεδρία;

Πριν από την κύρια συνεδρία ο/η ασθενής ΠΡΕΠΕΙ  να ξυρίσει την περιοχή 5-7 ημέρες νωρίτερα (η τρίχα πρέπει να είναι 2 εκατοστά). Εάν έχει προηγηθεί αποτρίχωση με κερί, χαλάουα, κλωστή ή κρέμα αποτρίχωσης πρέπει να παρέλθουν τουλάχιστον 15 ημέρες για την συνεδρία Laser. Στην επαναληπτική συνεδρία ΔΕΝ πρέπει να ξυριστεί η περιοχή καθώς θέλουμε να δούμε σε ποια σημεία δεν απορροφήθηκε η ενέργεια και να κάνουμε ξανά μόνο σε αυτά τα σημεία.

 Εάν η περιοχή προς αποτρίχωση έχει εκτεθεί στον ήλιο 1 εβδομάδα πριν την συνεδρία ή είναι ερυθρή (κόκκινη- καμένη) η συνεδρία δεν μπορεί να γίνει λόγω αυξημένου κινδύνου εγκαύματος.

 

 

Τι κάνω μετά την συνεδρία;

 • Για 2 ημέρες διατηρούμε καθαρή την επιδερμίδα.
 • Αποφεύγουμε την  έκθεση στον ήλιο και κάθε είδους ακτινοβολία για 7 ημέρες.
 • Αποφεύγουμε την υπερβολική άσκηση και αποφεύγουμε την χρήση σκευασμάτων με βάση την αλκοόλη.
 • Αναγκαία είναι η χρήση αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας.

Θα σας δοθούν αναλυτικά οδηγίες για το τι θα πρέπει να αποφύγετε πριν και μετά το Laser.

 

 

Τι γίνεται σε περίπτωση που είναι μαυρισμένη η προς θεραπεία περιοχή;

Σε αυτήν την περίπτωση αποφεύγουμε την χρήση του Laser Alexandrite και χρησιμοποιούμε το Laser Δυοδικού Trio Plus που ενδείκνυται για σκουρόχρωμα δέρματα που είναι εξίσου αποτελεσματικό με το Alexandrite.

 

 

 

 

Πως θα κλείσω ραντεβού; Πόσο κοστίζουν οι συνεδρίες;

Με ένα απλό τηλεφώνημα στη γραμματεία του διαγνωστικού μας κέντρου MediOne στη Γλυφάδα στα τηλέφωνα: 697 79 74 011.

Οι τιμές καθορίζονται ανά συνεδρία από τον ειδικό  ιατρό στο πρώτο ραντεβού ενημέρωσης το οποίο παρέχεται χωρίς χρέωση και εξαρτώνται κυρίως από τον αριθμό των περιοχών που σας ενδιαφέρουν, καθώς και την ένταση της τριχοφυΐας.