ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ

Η National Hugging Day δημιουργήθηκε το 1986 από τον Kevin Zaborney , ο οποίος επέλεξε την 21η Ιανουαρίου επειδή ήταν η περίοδος μεταξύ των χειμερινών διακοπών και των γενεθλίων της νέας χρονιάς, την οποία παρατήρησε ότι είναι σε μια εποχή που οι άνθρωποι τείνουν να αισθάνονται λυπημένοι. Ένιωθε επίσης ότι οι Αμερικανοί συχνά ντρέπονταν να δείξουν στοργή δημοσίως και ήλπιζε ότι η Εθνική Ημέρα Αγκαλιών θα το άλλαζε αυτό.

Η λέξη «αγκάλιασμα» πιστεύεται ότι προέρχεται από τη λέξη «hugga» που σημαίνει «παρηγορώ» στην παλαιά νορβηγική γλώσσα, που πρωτοεμφανίστηκε πριν από περίπου 450 χρόνια. Ωστόσο, η ίδια η ιστορία της αγκαλιάς είναι λίγο πιο αβέβαιη. Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι μόλις πολύ πρόσφατα (μέσα στα τελευταία 50 χρόνια) είδαμε την πλήρη αποδοχή της αγκαλιάς στο κοινό, διαχωρίζοντάς την από άλλες διακεκριμένες εκδηλώσεις στοργής, όπως το φιλί.

Αγκαλιαζόμαστε για να χαιρετήσουμε φίλους και συγγενείς, για να πούμε αντίο ή για να συγχαρούμε κάποιον. Για να παρηγορήσουμε κάποιον ή να δείξουμε υποστήριξη. Αγκαλιαζόμαστε πριν ξεκινήσουν οι ομάδες αθλημάτων και επιδόσεων τον αγώνα τους και για να δείξουμε ένα γενικό σημάδι στοργής μεταξύ των στενών σχέσεων. Μπορεί να διστάζουμε να αγγίξουμε ο ένας τον άλλον από φόβο μήπως ξεπεράσουμε τα προσωπικά όρια ή κάνουμε κάποιον να νιώσει άβολα, αλλά μερικές φορές αξίζει τον κίνδυνο να τον αγκαλιάσουμε. Εάν δεν είστε σίγουροι για το αν μια αγκαλιά είναι ευπρόσδεκτη, απλώς ρωτήστε. Δεν χρειάζεται να το κάνετε περίεργο – ένα απλό, “Μπορώ να σε πάρω μια αγκαλιά;” αρκεί. Μερικές φορές μια αγκαλιά μπορεί να αλλάξει τη μέρα κάποιου και διαρκεί μόνο δευτερόλεπτα. Αγκαλιάστε περισσότερο τα αγαπημένα σας πρόσωπα και τους φίλους σας. Δείξτε τους ότι νοιάζεστε και θα αποκομίσετε επίσης τα οφέλη.

 

Ας αγκαλιαστούμε λοιπόν!