ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

Η 15η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας ως η Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του καρκίνου του προστάτη, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του ανδρικού πληθυσμού σχετικά με τους κινδύνους της νόσου. Ο καρκίνος του ‪ προστάτη αποτελεί τον πιο συχνό καρκίνο στον άνδρα και δυστυχώς, τη δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο.

Σήμερα, η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη είναι εφικτή, αρκεί κάθε άντρας να ευαισθητοποιηθεί και να ενημερωθεί γι’ αυτό. Η θεραπεία κάθε περίπτωσης είναι μοναδική, και, ενώ σε άντρες πάνω από τα 70 έτη αρκεί ίσως μόνο η παρακολούθηση, σε νέους ασθενείς η αντιμετώπιση πρέπει να γίνει γρήγορα και επιθετικά.


Σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία, τα βασικά σημάδια και συμπτώματα του καρκίνου του προστάτη είναι τα εξής:

  • ουρολογικές διαταραχές, όπως η δυσκολία ούρησης, η μικρή ροή ούρων και η συχνοουρία
  • αίμα στα ούρα
  • προβλήματα στύσης
  • πόνος στο ισχίο, τη μέση, τα πλευρά 
  • αδυναμία ή μούδιασμα στα χέρια και τα πόδια, απώλεια ελέγχου της ουροδόχου κύστης ή του εντέρου 

Ο ετήσιος προληπτικός έλεγχος ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες θανάτου από καρκίνο του προστάτη, αφού είναι πολύ πιο εύκολο να θεραπευθεί, αν εντοπιστεί σε πρώιμο στάδιο και πριν εξαπλωθούν τα καρκινικά κύτταρα και σε άλλα μέρη του σώματος (μεταστάσεις).

 

Στα Διαγνωστικά Κέντρα του Ομίλου MediOne μπορείτε να πραγματοποιήσετε από εργαστηριακούς και απεικονιστικούς προληπτικούς ελέγχους έως πιο εξειδικευμένες εξετάσεις, όπως η Πολυπαραμετρική Μαγνητική Προστάτη.

 

Επικοινωνήστε σήμερα με ένα από τα κέντρα μας σε Γλυφάδα, Αγία Παρασκευή, Δραπετσώνα, Πέραμα, Σαλαμίνα, Αταλάντη, Λαμία, Κεφαλονιά και προγραμματίστε το ραντεβού σας ή ζητήστε να σας καλέσουμε εμείς ΕΔΩ.

 

«Αξία μας είναι ο Άνθρωπος»