Κάθε 4η Φεβρουαρίου η ιατρική κοινότητα, με αφορμή τη θέσπιση της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου τη συγκεκριμένη ημερομηνία, ζητάει να αυξηθεί η επαγρύπνηση όλων και να υπάρξουν άμεσες δράσεις για να μειωθούν οι απώλειες ανθρώπινων ζωών. Τι μπορεί να αλλάξει αν δράσουμε όλοι μαζί; Σύμφωνα με τη γνώμη των ειδικών μπορεί να παρεμποδιστεί η εμφάνιση του 1/3 των κρουσμάτων καρκίνου. Ένα άλλο 1/3 μπορεί να γιατρευτεί αν γίνει έγκαιρη διάγνωση και υπάρξει και η κατάλληλη θεραπεία.

Οι καρκινικοί δείκτες είναι ουσίες που παράγονται από καρκινικά ή άλλα κύτταρα του σώματος ως απόκριση στον καρκίνο ή κάποιες καλοήθεις παθήσεις. Οι περισσότεροι καρκινικοί δείκτες παράγονται τόσο από φυσιολογικά όσο και από καρκινικά κύτταρα, ωστόσο παράγονται σε μεγαλύτερες ποσότητες όταν υπάρχει καρκίνος. Οι ουσίες αυτές μπορεί να βρίσκονται στο αίμα, στα ούρα, στα κόπρανα, στον καρκινικό ιστό ή σε άλλους ιστούς ή σωματικά υγρά ασθενών με καρκίνο. Οι περισσότεροι καρκινικοί δείκτες είναι πρωτεΐνες, ωστόσο σήμερα, αρκετά πρότυπα γονιδιακής έκφρασης αλλά και μεταλλάξεις του DNA θεωρούνται επίσης δείκτες. Στα πλεονεκτήματα της χρήσης των καρκινικών δεικτών συμπεριλαμβάνεται ο έλεγχος και η έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου σε πρώιμο στάδιο, σε ασυμπτωματικά άτομα.

Οι καρκινικοί δείκτες χρησιμοποιούνται για την ανίχνευση, διάγνωση και διαχείριση ορισμένων ειδών καρκίνου. Αν και τα ανεβασμένα επίπεδα ενός καρκινικού δείκτη συνιστούν την παρουσία καρκίνου, το γεγονός αυτό δεν επαρκεί για να τεθεί η διάγνωση. Επομένως, οι καρκινικοί δείκτες συνήθως συνδυάζονται με άλλες εξετάσεις, όπως βιοψίες, για το σκοπό αυτό. Τα επίπεδα των καρκινικών δεικτών υπολογίζονται πριν την έναρξη της θεραπείας για να βοηθήσουν τους γιατρούς να καθορίσουν την κατάλληλη αγωγή. Σε ορισμένα είδη καρκίνου, τα επίπεδα των καρκινικών δεικτών σχετίζονται με το στάδιο της νόσου ή/και την πρόγνωση του ασθενούς. Οι καρκινικοί δείκτες ελέγχονται, ακόμη, μετά το πέρας της θεραπείας για να διαπιστώσουν πιθανή υποτροπή του καρκίνου.

 

Ο Όμιλος MediOne  έχοντας δεσμευτεί, να συμβάλλει ενεργά στον τομέα της Υγείας, στα πλαίσια της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης παρέχει πλήρη πακέτα ειδικών καρκινικών δεικτών για γυναίκες και άνδρες. Επισκεφθείτε ένα από τα Διαγνωστικά μας Κέντρα , χωρίς ραντεβού για έλεγχο του καρκινικού δείκτη CEA στην προνομιακή τιμή 10€, για όλο το Φεβρουάριο

Με την ευχή να πάψει αυτός ο αγώνας να είναι άνισος!

 

 

Στα Διαγνωστικά Κέντρα του Ομίλου MediOne μπορείτε να πραγματοποιήσετε εργαστηριακούς και απεικονιστικούς προληπτικούς ελέγχους, ο εξοπλισμός μας σε συνδυασμό με την υψηλή κατάρτιση του ιατρικού δυναμικού, έχουν ως αποτέλεσμα την καλύτερη δυνατή διαγνωστική προσέγγιση στους ασθενείς μας.

 

Επικοινωνήστε σήμερα με ένα από τα κέντρα μας σε ΓλυφάδαΑγία ΠαρασκευήΔραπετσώναΠέραμαΣαλαμίναΑταλάντηΛαμίαΚεφαλονιά και προγραμματίστε το ραντεβού σας ή ζητήστε να σας καλέσουμε εμείς ΕΔΩ.

 

«Αξία μας είναι ο Άνθρωπος»