Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε αν έρθετε σε επαφή

με μωβ μέδουσα/τσούχτρα

Διακοπές «παρέα» με μέδουσες στις ελληνικές θάλασσες προβλέπουν φέτος οι ειδικοί. Οι μωβ μέδουσες θεωρούνται από τα πιο επικίνδυνα είδη μεδουσών στην Μεσόγειο. Το τσίμπημα τους είναι επώδυνο λόγω της νευροτοξίνης που έχουν. Έτσι, οι λουόμενοι θα πρέπει να είναι πολύ καλά ενημερωμένοι σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση τσιμπήματος.
Η μωβ τσούχτρα – μέδουσα, ή αλλιώς η Pelagia Noctiluca όπως ονομάζεται επιστημονικώς («Pelagia» από την ελληνική λέξη με προέλευση το πέλαγος και τις ανοιχτές θάλασσες και «Νoctiluca» από τα λατινικά που είναι ο συνδυασμός του «nox» = night/ νύχτα και «lux» = light/φως, λόγω της ιδίοτητάς της να φωσφορίζει στο σκοτάδι) έχει κάνει έντονη την εμφάνισή της το τελευταίο διάστημα στις ελληνικές θάλασσες.
Η πληθυσμιακή έξαρση της μωβ μέδουσας στο Αιγαίο έχει ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2020, αυξήθηκε σε πληθυσμό στη λεκάνη της Μεσογείου και αν επικρατήσει το ίδιο μοτίβο θα πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε για ακόμη 1,5 με 2 χρόνια. Δεν είναι πρωτόγνωρο «ζωάκι» αλλά μπορεί να γίνει αξέχαστο αν μας τσιμπήσει με τα τοξικά της πλοκάμια.


Πού συναντάται και γιατί είναι επικίνδυνο το τσίμπημα από μωβ μέδουσα – τσούχτρα
Τα πλοκάμια της έχουν κάποιες μικροκύστες με τοξικό περιεχόμενο που σε επαφή και πίεση πάνω στο δέρμα απελευθερώνουν ένα υγρό, προκαλώντας έντονες τοπικές αντιδράσεις.
Η μωβ τσούχτρα – μέδουσα ζει σε σχετικά ζεστό θαλασσινό περιβάλλον και αν συναντηθούμε μαζί της καλό είναι να μην τη «σοκάρουμε» με κρύο νερό ή επιθέματα πάγου και απελευθερώσει τα τοξικά της υγρά.


Τι πρέπει να κάνουμε αν μας τσιμπήσει
Αν έρθει σε επαφή με εμάς, οι κινήσεις μας πρέπει να είναι οι εξής:


• Ξεπλένουμε το σημείο που έγινε το τσίμπημα με άφθονο θαλασσινό νερό χωρίς τρίψιμο.
• Εφαρμόζουμε στο τσίμπημα διάλυμα μαγειρικής σόδας και νερού θαλασσινού με αναλογία 1:1
• Αφαιρούμε τις μικροσκοπικές κύστες χρησιμοποιώντας κάποιο σκληρό πλαστικό (πχ κάρτα πιστωτική, φτιαράκι κτλ).
• Ξεπλένουμε ξανά το σημείο με θαλασσινό νερό.
• Εφαρμόζουμε στο τσίμπημα κρέμες με κορτιζόνη και αντιβιοτικό και λαμβάνουμε αντιϊσταμινικά χάπια σε περίπτωση κνησμού (φαγούρα).
• Σε σπανιότερη περίπτωση που έχουμε πιο σοβαρά συμπτώματα αλλεργίας τότε πρέπει άμεσα να αναζητήσουμε ιατρική βοήθεια


!!! Ακόμα και να ξεβραστεί στην άκρη της παραλίας ΠΡΟΣΟΧΗ δεν τις αγγίζουμε γιατί τα τοξικά σφαιρίδια στην άκρη των πλοκαμιών μπορούν ακόμα να μας επηρεάσουν. !!!

 

 

 

 

Υπερβαρικό Οξυγόνο (ΘΥΒΟ)


Αθλητικές Κακώσεις

Η υπερβαρική οξυγονοθεραπεία χρησιμοποιείται ως συμπληρωματική θεραπεία για τη θεραπεία αθλητικών τραυματισμών, από την οξεία τραυματική βλάβη των μυϊκών ιστών και των διαστρεμμάτων του αστραγάλου. Χρησιμοποιείται επίσης στη θεραπεία των τραυματισμών των αρθρώσεων, των συνδέσμων και των τενόντων, μειώνοντας τον χρόνο αποκατάστασης.


Οι αθλητές πρέπει να έχουν μεγάλη σωματική υγεία για να έχουν καλές επιδόσεις. Ο κίνδυνος τραυματισμού σε οποιοδήποτε άθλημα είναι υψηλός. Περισσότεροι αθλητές αρχίζουν πλέον να εμπλέκονται με τη φροντίδα, την ανάκαμψη και την ευημερία τους. Μία από τις θεραπείες που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν είναι η Υπερβαρική Οξυγονοθεραπεία (ΘΥΒΟ).

Το υπερβαρικό οξυγόνο βοηθάει στη μείωση της φλεγμονής και διευκολύνει την επούλωση των μαλακών ιστών. Πολλές επαγγελματικές αθλητικές ομάδες χρησιμοποιούν τώρα υπερβαρική θεραπεία οξυγόνου για να βελτιώσουν την απόδοσή τους και να μειώσουν την κόπωση.


Είμαστε περήφανοι που αντιμετωπίζουμε αρκετούς κορυφαίους αθλητές βοηθώντας τους να επιστρέψουν στην κορυφαία φυσική κατάσταση μετά από τραυματισμούς και στελέχη που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικών συναντήσεων και αγωνίζονται σε παγκόσμια γεγονότα.


Ενδιαφέρεστε να χρησιμοποιήσετε τη ΘΥΒΟ για εσάς ή τις ομάδες σας για αποκατάσταση τραυματισμών;


Πραγματοποιούμε καθημερινές συνεδρίες στην μονάδα MediOne Γλυφάδας από Δευτέρα έως Παρασκευή, σε διάφορους κατάλληλους χρόνους για τους ασθενείς. Αν είστε physio, προπονητής, αθλητής ή απλά ένας ενθουσιώδης αθλητής και θέλετε να ενημερωθείτε για τη χρήση του Υπερβαρικού Οξυγόνου (ΥΒΟ) για τον εαυτό σας ή την ομάδα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας και θα χαρούμε να συζητήσουμε τις απαιτήσεις σας.


Πληροφορίες στο: 210-9632396

 

 

 

 

Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας

 

Η 15η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας
με πρωτοβουλία της Assisted Conception Taskforce (ACT) και αποτελεί μέρα ενημέρωσης για την υπογονιμότητα των ζευγαριών.
Έχουν περάσει σχεδόν 30 χρόνια από τότε που γεννήθηκε στη Βρετανία το πρώτο «παιδί του σωλήνα», η Λουίζ Μπράουν. Από εκείνη τη στιγμή ως σήμερα έχουν γεννηθεί πάνω από 1.500.000 παιδιά σ' όλο τον κόσμο χάρη στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε πρόσφατα στο πλαίσιο ημερίδας η Ένωση Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Ελλάδας ένα στα έξι ζευγάρια στην Ελλάδα που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία αντιμετωπίζει σήμερα πρόβλημα αναπαραγωγής. Μάλιστα η Eurostat αναφέρει ότι ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά γονιμότητας στην ΕΕ καταγράφεται στην Ελλάδα, καθώς οι Ελληνίδες γεννούν, κατά μέσο όρο, 1,28 παιδιά, σύμφωνα με στοιχεία του 2005.
Ο όμιλος μας στα πλαίσια της εταιρικής και κοινωνικής του ευθύνης, τάσσετε σύμμαχός σας, προσφέροντας τις


6 βασικότερες εξετάσεις


προληπτικού ορμονολογικού ελέγχου της γυναίκας, με αφορμή αυτή την παγκόσμια ημέρα


FSH
LH
E2
PRL
17OH
AMH

στην ειδική τιμή των 55€ από 110€.

Πραγματοποιήστε τις εξετάσεις σας χωρίς ραντεβού έως τις 30/06, σε μία από τις μονάδες μας που βρίσκεται κοντά σας

Αγία Παρασκευή (Αττικής) - Αταλάντη (Φθιώτιδας) - Γλυφάδα (Αττικής) - Δραπετσώνα (Αττικής)

Κεφαλονιά (νήσος) - Λαμία (Φθιώτιδας) - Πέραμα (Αττικής) - Σαλαμίνα (νήσος)

και επωφεληθείτε της ειδικής τιμής με σκοπό την πρόληψη του πολυτιμότερου αγαθού, την Υγεία σας!

 

 

 

 

 

 

 

Καινούργιος υπερσύγχρονος Μαγνητικός Τομογράφος

στο MediOne Αταλάντης Φθιώτιδας

 

Ο όμιλος MediOne στα πλαίσια της ανάπτυξής του, επενδύει συνεχώς σε νέες ιατρικές μονάδες όπως και στην αναβάθμιση του ιατρικού του εξοπλισμού.


Σε εξέλιξη βρίσκεται το επενδυτικό μας πρόγραμμα στο MediOne Αταλάντης για την υλοποίηση εγκατάστασης νέου υπερσύγχρονου Μαγνητικού Τομογράφου τελευταίας γενιάς, Siemens 1,5 Tesla, η οποία ξεκινά την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 και θα ολοκληρωθεί εντός μίας εβδομάδας. Με γνώμονα το υψηλό αίσθημα κοινωνικής προσφοράς και ευθύνης προς τον άνθρωπο, η απόφαση μας αυτή αναβαθμίζει αυτόματα τις παροχές της πρωτοβάθμιας υγείας στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας.


Τα τελευταία χρόνια ο όμιλος MediOne έχει μετεξελιχθεί σε έναν κορυφαίο ιδιωτικό φορέα παροχής ιατρικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ελλάδα, διατηρώντας σταθερές τις αξίες της επιχειρηματικότητας που έχει εμφυσήσει ο ιδρυτής της.

 

Διεύθυνση:
1ο χλμ. Επαρχ. Οδού Σκάλας-Αταλάντης
Τ.Κ.: 35200

Τηλέφωνο:
22330 80500

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ωράριο Λειτουργίας:
Καθημερινά: 07:00 - 21:00
Σάββατο: 08:00 - 14:30

 

 

 

 

Συμβεβλήμενοι με τον ΕΟΠΥΥ

Image

Δεκτές όλες οι κάρτες

Πιστωτικές ή Χρεωστικές
Image