Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού – 15 Οκτωβρίου


Ο εορτασμός της Παγκόσμιας μέρας του «Λευκού Μπαστουνιού» έχει καθιερωθεί στις 15 Οκτωβρίου, μία σημαντική γιορτή για τη διάδοση της χρήσης του λευκού μπαστουνιού, την ευαισθητοποίηση του κοινού στην προσπάθεια των ατόμων με οπτική αναπηρία για μια πιο ανεξάρτητη διαβίωση, καθώς και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που συναντούν οι συνάνθρωποί μας στην καθημερινή μετακίνησή τους.


Η ιστορία του λευκού μπαστουνιού ξεκινά μετά τη λήξη του Α' Παγκόσμιου Πολέμου στην Αμερική, όπου αναπτύχθηκε ένα κίνημα αποκατάστασης και επανένταξης των ατόμων που τυφλώθηκαν από ατυχήματα κατά τη διάρκεια του πολέμου.
Το κίνημα αυτό ξεκίνησε από τον οφθαλμίατρο Richard Hoover, ο οποίος πρωτοχρησιμοποίησε ένα μακρύ καλάμι για τη βοήθεια της κίνησης των τυφλών βετεράνων του πολέμου.


Η Διοίκηση της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης που υπάγεται στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών και αποτελεί μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών καθώς και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία θέλουν να επισημάνουν την έννοια και την προσφορά του λευκού μπαστουνιού.


"Η τοποθέτηση των ηχητικών σημάνσεων στους φωτεινούς σηματοδότες που έγινε τα τελευταία χρόνια στην πόλη της Αλεξανδρούπολης έδωσε ώθηση στα τυφλά και μερικώς βλέποντα άτομα να διδαχθούν τη χρήση του λευκού μπαστουνιού και να αποκτήσουν πιο ανεξάρτητη κυκλοφορία στους δρόμους. Απαραίτητη επίσης προϋπόθεση για τη σωστή χρήση του είναι η τοποθέτηση οδηγών όδευσης στα πεζοδρόμια και σε κεντρικά σημεία που οδηγούν σε υπηρεσίες, φανάρια, ράμπες κλπ. Ελπίζουμε ότι η φετινή ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού θα είναι η τελευταία που ζητάμε τα αυτονόητα."

 

 

 

 

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: Μήνας πρόληψης κατά του καρκίνου του Μαστού

 

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας της Πρόληψης & Ενημέρωσης κατά του καρκίνου του Μαστού.


Τα διαγνωστικά και ιατρικά κέντρα του ομίλου MediOne Health Care δίνουν το σύνθημα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης και χαρίζουν καθημερινά έως το τέλος του μήνα, μία ψηφιακή μαστογραφία στις ακροάτριες του Δρόμος 89,8 FM


Για την εβδομάδα 11 με 15 Οκτωβρίου ακούτε καθημερινά την εκπομπή της Ράνιας Τραγόμαλλου 7μμ με 9μμ και συμμετέχετε και εσείς στην κλήρωση για μία δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία.


Επιλέξτε ένα από τα κέντρα μας Γλυφάδα, Πέραμα, Σαλαμίνα, Δραπετσώνα για την φροντίδα της δικής σας Υγείας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 

10 Οκτωβρίου

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται στις 10 Οκτωβρίου, και αποτελεί μια πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για την Ψυχική Υγεία (World Federation for Mental Health – WFMH) με στόχο την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού πάνω σε σημαντικά θέματα ψυχικής υγείας. To θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας είναι «Η Ψυχική Υγεία σε έναν άνισο κόσμο».
Για τα άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, το στίγμα και οι διακρίσεις που συχνά αντιμετωπίζουν, αποτελούν βασικές αιτίες για την άνιση πρόσβασή τους σε βασικούς τομείς, όπως της υγείας, της εκπαίδευσης, της εργασίας, και της κοινωνικής ζωής.


Μύθοι και στερεότυπα γύρω από τις ψυχικές διαταραχές


Οι μύθοι και τα στερεότυπα γύρω από τις ψυχικές διαταραχές, οδηγούν στον φαύλο κύκλο του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας, γεγονός που επιβαρύνει την κατάστασή τους, αποτρέπει την αποκατάσταση των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και ενισχύει τις ανισότητες.
Αντιθέτως, η κοινωνική αποδοχή, η πρόσβαση σε δωρεάν υπηρεσίες ψυχικής υγείας, οι ευκαιρίες για εκπαίδευση, επαγγελματική αποκατάσταση και συμμετοχή στην κοινωνική ζωή, αποτελούν προϋποθέσεις για την ισότιμη αντιμετώπιση των ανθρώπων με προβλήματα ψυχικής υγείας.
Ας στείλουμε όλοι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα:

«Οι ταμπέλες δεν προορίζονται για τους ανθρώπους»

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού στα κέντρα μας, σας ενημερώνουμε για το 
ΝΕΟ διευρυμένο

ωράριο εξυπηρέτησης σας, το οποίο διαμορφώνεται ως εξής:


Δευτέρα έως Παρασκευή 6πμ -10μμ και

Σάββατο 6πμ - 3μμ

 

 

 

 

Συμβεβλήμενοι με τον ΕΟΠΥΥ

Image

Δεκτές όλες οι κάρτες

Πιστωτικές ή Χρεωστικές
Image