26η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΙΔΗΡΟΠΕΝΙΑΣ


   Σιδηροπενία εμφανίζει το 8,7% του πληθυσμού της Ευρώπης, οφείλεται στα χαμηλά αποθέματα Σιδήρου στον Οργανισμό, προκαλεί την Σιδηροπενική Αναιμία και συνδέεται αλληλένδετα με το 60% των περιπτώσεων αναιμίας, καθώς αποτελεί βασικό συστατικό της Αιμοσφαιρίνης.


   Η αιτία εμφάνισης της Σιδηροπενίας και της Σιδηροπενικής Αναιμίας, πρέπει πάντα να διευκρινίζεται, για την άμεση αντιμετώπισή της, η οποία μπορεί να οφείλεται σε:


Μεγαλύτερη ανάγκη για σίδηρο, όπως η περίοδος της εφηβείας και της εγκυμοσύνης
Απώλεια σιδήρου, η οποία μπορεί να προκληθεί από αιμορραγία ή από κάποιο χειρουργείο.
Ανεπαρκής απορρόφηση σιδήρου, όταν υπάρχουν γαστρεντερολογικές παθήσεις ή φλεγμονή από χρόνια νοσήματα, η οποία και περιορίζει την εντερική απορρόφηση


   Αντιμετωπίζεται μέσω:


Της διατροφής, καθώς Βασική Πηγή Σιδήρου, αποτελεί το κρέας και ακολουθούν όσπρια και λαχανικά, αλλά συχνά δεν είναι επαρκής.
Χορήγησης Σιδήρου από το στόμα, η οποία μπορεί να είναι μακροχρόνια, με παρενέργειες στο γαστρεντερολογικό και επίσης ανεπαρκής.
Χορήγησης Ενδοφλέβιου Σιδήρου, χωρίς παρενέργειες, ασφαλής και εφάπαξ.


   Ως συχνή πάθηση, απαιτείται να μπορούμε να διακρίνουμε τα συμπτώματα όπως είναι η ωχρότητα, η αδυναμία, η ζάλη, τα εύθραυστα νύχια και η απώλεια μαλλιών, νωρίς. Η διάγνωση της επικυρώνεται μόνο εργαστηριακά, με την λήψη αίματος και οι επιπτώσεις μπορούν να προληφθούν άμεσα.


   Για τον λόγο αυτόν ο Όμιλος MediOne HealthCare, παρέχει σε όλους τους εξεταζόμενους:


• Γενική Αίματος
• Fe
• Ferr


στην τιμή των 12€

 

 

« Αξία μας είναι ο άνθρωπος»

 

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΑ


   Δεδομένου ότι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είχε καθιερωθεί από το 1909, την δεκαετία του 1960 τέθηκε το αίτημα για την Θεμελίωση της Παγκόσμιας Ημέρας του Άνδρα, ως κοινωνικά ισότιμος στο αντίθετο φύλλο. Στις 19 Νοεμβρίου του 1999, περίπου 39 χρόνια αργότερα, ο Jerome Teelucksingh, λέκτορας Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του West Indies στην Καραϊβική, κατάφερε να ολοκληρώσει και να θεσπίσει το αίτημα αυτό. Αναγνωρίστηκε το 2003, χάρις την Αυστραλιανή Οργάνωση «Maltese Association for Men’s Rights», καθώς πολλοί την γιόρταζαν έως τότε, το μήνα Φεβρουάριο.


    Στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας του Άνδρα, εκτός από την έμφαση στην ισότητα των δύο φύλλων, είναι η ευαισθητοποίηση γύρω από τα θέματα υγείας που τον αφορούν, καθώς βάση στατιστικών:


Οι άνδρες πεθαίνουν 6 χρόνια νεότεροι από τις γυναίκες παγκοσμίως.
• 3 στις 4 αυτοκτονίες διαπράττονται από άνδρες
• 95% των ανθρώπων που πεθαίνουν στη δουλειά είναι άνδρες

 

   Ο Όμιλος MediOne HealthCare, στα πλαίσια της εταιρικής και κοινωνικής του ευθύνης, με αφορμή την συγκεκριμένη ημέρα, παρέχει από τις 19 Νοεμβρίου 2022 έως και τις 19 Δεκεμβρίου 2022 :

 

• PSA
• Free PSA

από την τιμή των 40€ στα  20€

 

Δύο αιματολογικές εξετάσεις που αφορούν τον Προστάτη, συχνή πηγή προβλημάτων για τους Άνδρες.

 

 

 

« Αξία μας είναι ο άνθρωπος»

 

 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΒΙΩΤΙΚΩΝ


    Η 18η Νοεμβρίου, αποτελεί την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ενημέρωσης για τα αντιβιοτικά σχετικά με την συνετή και υπεύθυνη χρήση τους. Δυστυχώς στην πάροδο των χρόνων , έχει παρατηρηθεί μία αλόγιστη διάθεση στην κατανάλωσή τους και κατ’ επέκταση στην εμφάνιση ανθεκτικών βακτηρίων, όπως ο σταφυλόκοκκος, που αποτελούν σοβαρή απειλή για την Δημόσια Υγεία.


    Τα αντιβιοτικά συμβάλλουν στην καταπολέμηση ΚΑΙ ΜΟΝΟ Βακτηριακών Λοιμώξεων και ΟΧΙ μιας απλής γρίπης ή ενός κρυολογήματος. Για τον λόγο αυτόν, πρέπει να ακολουθούνται ρητά οι οδηγίες του εκάστοτε Θεράποντα Ιατρού. Η περιττή χρήση, εκτός ότι δεν θα βοηθήσει σε καμία περίπτωση στην ανάρρωση, μπορεί να προκαλέσει ως παρενέργεια, διάρροια και μεγαλύτερη αντοχή των βακτηρίων σε μελλοντικές παθήσεις, όπως η πνευμονία.
   

   Ιδιαίτερη Προσοχή θα πρέπει να δοθεί από:


Άτομα με χρόνιες παθήσεις
• Έγκυες
• Παιδιά κάτω των δύο ετών

 

   Για την αποφυγή κατανάλωσης Αντιβιοτικών , καλό θα ήταν:


Να έχουμε κάνει τον απαραίτητο εμβολιασμό.
• Να πλένουμε συχνά τα χέρια μας.
• Να συμβουλευόμαστε τον Θεράποντα Ιατρό μας.


   Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τα στατιστικά βάση ερευνών, για την εμφάνιση Ανθεκτικών Βακτηρίων, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά και σε αρκετές περιπτώσεις αποτελούν την Θανατική Ποινή για τον Ανθρώπινο Οργανισμό.

 

« Αξία μας είναι ο άνθρωπος»

 

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ

 

   Ο Σακχαρώδης Διαβήτης, χρόνο με τον χρόνο αποτελεί μία συνεχώς αυξανόμενη απειλή για τον ανθρώπινο οργανισμό, σε παγκόσμιο επίπεδο και οφείλεται στην ορμόνη «ινσουλίνη», η οποία βοηθά τα κύτταρα να προσλαμβάνουν την γλυκόζη από το αίμα και να την χρησιμοποιούν ως ενέργεια. Η έλλειψη αυτής ή η μη αποτελεσματική δράση της, οδηγεί σε υπεργλυκαιμία.

   Τον Οκτώβριο του 1921, ο Charles Best  και ο Frederick Banting, έδωσαν το σύνθημα της εκκίνησης για την ανακάλυψη της ινσουλίνης. Προς τιμή του δεύτερου, επιλέχθηκε η ημερομηνία γέννησής του, ως ημερομηνία εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Διαβήτη, 14 Νοεμβρίου.

   Βάση ερευνών, αποτελεί κύρια αιτία εμφάνισης επώδυνων παθήσεων , όπως είναι η νεφρική ανεπάρκεια και τα καρδιοαγγειακά επεισόδια, που συχνά οδηγούν στον θάνατο, ενώ βάση των τελευταίων στατιστικών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη  (International Diabetes Federation - IDF), νοσεί το 6,6 του πληθυσμού της γης και στην Ελλάδα το 12%. 

   Υπάρχουν τρεις τύποι Διαβήτη:

  • Τον τύπου Ι, ο οποίος χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή με ενέσεις ινσουλίνης.
  • Τον τύπου ΙΙ, ο οποίος εκτός από ινσουλίνη ή κάποια άλλη φαρμακευτική αγωγή, χρειάζεται συγκεκριμένες οδηγίες όσον αφορά τον τρόπο ζωής και είναι ο μόνος που μπορεί να προληφθεί με καθημερινή άσκηση και σωστή διατροφή, για υγειές σωματικό βάρος.
  • Της εγκυμοσύνης, ο οποίος υποχωρεί με το πέρας αυτής.

   Η παχυσαρκία, το οικογενειακό ιστορικό διαβήτη σε συγγενείς πρώτου βαθμού, η μειωμένη σωματική δραστηριότητα, η αρτηριακή υπέρταση, η δυσλιπιδαιμία, το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, η διαταραγμένη ανοχή της γλυκόζης, σε συνδυασμό με την συχνή διούρηση, την υπερβολική δίψα, την ανεξήγητη πείνα, την απότομη απώλεια βάρους, την υπερβολική κόπωση, το μούδιασμα στα άκρα, τη θολή όραση και τις πληγές που αργούν να επουλωθούν, είναι κάποια από τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοηθούν, αντίθετα επιβάλουν τον προληπτικό αιματολογικό έλεγχο.

    Ο Όμιλος MediOne HealthCare, στα πλαίσια της εταιρικής και κοινωνικής του ευθύνης, προσφέρει από τις 14 Νοεμβρίου έως και τις 19 Νοεμβρίου:

  • ΓΛΥΚΟΖΥΛΙΩΜΕΝΗ (HBA1-C)
  • ΣΑΚΧΑΡΟ (GLUC)
  • ΓΕΝΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΟΥΡΩΝ

Στην τιμή των 10€

 

« Αξία μας είναι ο άνθρωπος»

Συμβεβλήμενοι με τον ΕΟΠΥΥ

Image

Δεκτές όλες οι κάρτες

Πιστωτικές ή Χρεωστικές
Image