Image
Image
Image

Τι δείχνει το triplex καρδιάς (υπερηχοκαρδιογράφημα) και πως γίνεται;

Το ηχοκαρδιογράφημα (triplex καρδιάς) είναι μια ασφαλής και πολύ σημαντική μέθοδος ελέγχου της καρδιάς. Είναι ασφαλής διότι είναι αναίμακτη και δεν ακτινοβολεί τον ασθενή με επικίνδυνη ακτινοβολία, καθώς επίσης δίνει τη δυνατότητα στους γιατρούς να βλέπουν κατευθείαν την καρδιά μειώνοντας την ανάγκη για αιματηρές και πιθανώς επικίνδυνες εξετάσεις όπως ο καρδιακός καθετηριασμός.

Πώς γίνεται η εξέταση;

Η εξέταση γίνεται με κατάλληλη συσκευή, η οποία εκπέμπει υπερηχητικά κύματα υψηλής συχνότητας. Τα κύματα του ήχου ανακλώνται παράγοντας εικόνες και ήχους που είναι χρήσιμοι για να ελέγξει ο Καρδιολόγος τις διαστάσεις και το σχήμα της καρδιάς, τη λειτουργικότητα των διαφόρων τμημάτων της, τη δύναμη άντλησης, τη ροή του αίματος και έτσι να εντοπίσει τυχόν βλάβη ή καρδιακή ανωμαλία.

Στην πράξη η εξέταση πραγματοποιείται στο ιατρείο με χαμηλό φωτισμό. Ο εξεταστής τοποθετεί την συσκευή υπερήχων στο στήθος του ασθενούς σε διάφορες θέσεις ώστε να λάβει την πληροφορία που επιθυμεί. Ο χρόνος της εξέτασης ποικίλει και εξαρτάται από το ιστορικό του ασθενούς και την πάθηση που μελετάται.

Γιατί να κάνω Triplex Καρδιάς;

Η εξέταση ζητείται από τον ιατρό όταν υπάρχει υποψία για παρουσία καρδιακής πάθησης και αφού έχουν προηγηθεί η λήψη του ιατρικού ιστορικού και η κλινική εξέταση. Όταν υπάρχουν συμπτώματα συμβατά με καρδιοπάθεια, όπως πόνος στο στήθος (προκάρδιος πόνος, στηθάγχη), δύσπνοια, αίσθημα παλμών, ταχυκαρδία ή απώλεια αισθήσεων, αποτελεί πολύτιμη εξέταση για τη διάγνωση πιθανής νόσου.

Με το Triplex Καρδιάς μπορούν να εντοπισθούν διάφορες καρδιακές παθήσεις όπως στεφανιαία νόσος με έμφραγμα μυοκαρδίου, περικαρδιακή συλλογή, παθήσεις των καρδιακών βαλβίδων (στένωση ή ανεπάρκεια αορτικής και μιτροειδούς βαλβίδας, πρόπτωση μιτροειδούς κ.α.), συγγενείς καρδιοπάθειες (δίπτυχη αορτική βαλβίδα, μεσοκολπική ή μεσοκοιλιακή επικοινωνία κ.α.), καρδιακή ανεπάρκεια, μυοκαρδιοπάθειες κλπ. Είναι επίσης χρήσιμη εξέταση για την τακτική παρακολούθηση ασθενών με καρδιοπάθεια, καθώς και για τον προληπτικό έλεγχο ατόμων που πρόκειται να συμμετάσχουν σε αθλητικές δραστηριότητες. Το triplex καρδιάς μπορεί να χρειαστεί, τόσο στους ενήλικες όσο και στα παιδιά αν πρόκειται να αθληθούν.

 

Στον Όμιλο MediOne τα καρδιολογικά τμήματα σε συνεργασία με εξειδικευμένους Ιατρούς-Καρδιολόγους πλήρως εξοπλισμένα με υπερσύγχρονα συστήματα υπερηχοτομογραφίας - triplex Καρδιάς και έμπειρο προσωπικό παρέχουν ολοκληρωμένη καρδιολογική διάγνωση τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά.

Καρδιολογικό τμήμα διαθέτουν τα Διαγνωστικά Κέντρα MediOne Γλυφάδας , Δραπετσώνας , Περάματος , Σαλαμίνας , Αγίας Παρασκευής , Αταλάντης , Λαμίας.

 

Κλείστε εδώ το Ραντεβού σας.

 

«Αξία μας είναι ο Άνθρωπος»

Τί είναι το τεστ κοπώσεως;

Το ΤΕΣΤ ΚΟΠΩΣΕΩΣ ή αλλιώς δοκιμασία κόπωσης χρησιμοποιείται για να εκτιμηθεί το εύρος της ικανότητας της καρδιάς. Όλοι μας πραγματοποιούμε διαφορετικά επίπεδα δραστηριότητας στην καθημερινή μας ζωή. Όταν καθόμαστε, η καρδιά δεν λειτουργεί πολύ σκληρά. Όταν πηγαίνουμε για μια ζωηρή βόλτα ή μια κολύμβηση ή μια διαδρομή, η καρδιά μας χρειάζεται να κάνει περισσότερη δουλειά. Το ΤΕΣΤ ΚΟΠΩΣΕΩΣ γίνεται για να εκτιμηθεί αντικειμενικά πόσο καλά λειτουργεί η καρδιά κατά τη διάρκεια της αυξημένης μας δραστηριότητας. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αξιολογηθεί εάν η καρδιά είναι υγιής!

Πρέπει να κάνω κάποια προετοιμασία για το τεστ κοπώσεως;

Το μόνο που θα χρειαστεί, είναι να φορέσετε άνετα ρούχα και αθλητικά παπούτσια. Μπορεί να σας ζητηθεί να αποφύγετε την καφεΐνη ή να αποφύγετε ένα βαρύ γεύμα, για δύο έως τρεις ώρες πριν από τη δοκιμασία, έτσι ώστε οι μετρήσεις να είναι όσο το δυνατόν ακριβέστερες. Ο γιατρός θα εκτελέσει μια κλινική εξέταση και θα κρατήσει το πλήρες ιατρικό ιστορικό σας. Τέλος, ενημερώστε τον γιατρό σας εάν έχετε διαβήτη, επειδή η άσκηση επηρεάζει το σάκχαρο του αίματος. Εάν έχετε διαβήτη, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να παρακολουθείτε τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας.

Υπάρχουν κίνδυνοι σε ένα τεστ κοπώσεως;

Οι δοκιμασίες κόπωσης θεωρούνται γενικά ασφαλείς, ειδικά αφού γίνονται σε ελεγχόμενο περιβάλλον υπό την επίβλεψη ενός καταρτισμένου Καρδιολόγου. Ωστόσο, το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσετε κάποιες τυχόν αντιδράσεις κατά τη διάρκεια της δοκιμής είναι χαμηλό, καθώς ο γιατρός είναι δίπλα σας και δεν θα διατρέξετε κίνδυνο. Οι άνθρωποι που διατρέχουν κίνδυνο κάποιων επιπλοκών - όπως εκείνοι με προχωρημένες στεφανιαίες καρδιακές παθήσεις - σπάνια θα τους ζητηθεί από τον ειδικό καρδιολόγο να κάνουν αυτή τη δοκιμασία

Είναι πολύ πιο ασφαλές να κάνετε μια ελεγχόμενη δοκιμασία όπως αυτή από το να τρέξετε πχ 10 χιλιόμετρα μη γνωρίζοντας ότι μπορεί να υπάρχει κάτι λάθος με την καρδιά σας!

Πώς γίνεται η δοκιμασία;

Θα ξεκινήσετε περπατώντας αργά σε ένα διάδρομο. Η ταχύτητα και ο βαθμός του διαδρόμου θα αυξηθούν καθώς συνεχίζεται η δοκιμασία. Εάν αντιμετωπίσετε τυχόν δυσκολίες - ειδικά, πόνους στο στήθος, αδυναμία ή κόπωση - μπορείτε να ζητήσετε να σταματήσετε τη δοκιμή. Όταν ο επιβλέπων καρδιολόγος είναι ικανοποιημένος με τα αποτελέσματά σας, θα μπορείτε να σταματήσετε. Ο καρδιακός ρυθμός και η αναπνοή σας θα συνεχίσουν να παρακολουθούνται για λίγο μετά το τέλος της δοκιμασίας.

Θα χρειαστώ περαιτέρω εξετάσεις μετά από το τεστ κοπώσεως;

Εάν το αποτέλεσμα είναι φυσιολογικό, τότε συνήθως δεν θα χρειαστείτε περαιτέρω εξετάσεις. Εάν δεν είναι, ίσως χρειαστεί περαιτέρω εξετάσεις, ανάλογα με τον τύπο του προβλήματος που προσδιορίζεται από τον θεράποντα ιατρό. Κάποια απεικονιστική τεχνική που θα κριθεί από τον καρδιολόγο είναι μία από τις πιο συνηθισμένες επιπλέον εξετάσεις παρακολούθησης.

Μπορώ να κάνω τεστ κόπωσης στα MediOne;

Στα Διαγνωστικά Κέντρα MediOne Γλυφάδας , Δραπετσώνας , Περάματος , Σαλαμίνας , Αγίας Παρασκευής , Αταλάντης , Λαμίας εκτελούνται δοκιμασίες κόπωσης. Επίσης εκτελούνται triplex καρδιάς, τοποθέτηση holter καρδιακού ρυθμού και αρτηριακής πίεσης, ηλεκτροκαρδιογραφικός έλεγχος (ηλεκτροκαρδιογράφημα), δυναμικό ηχοκαρδιογράφημα ή αλλιώς stress echo καθώς και όλες οι απεικονιστικές τεχνικές ελέγχου της καρδιάς.

 

Κλείστε εδώ το Ραντεβού σας.

 

«Αξία μας είναι ο Άνθρωπος»

Τι είναι η κολονοσκόπηση και γιατί μπορεί να χρειαστώ;

Η κολονοσκόπηση χρησιμοποιείται ως προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο του παχέος εντέρου και θεωρείται ως ένας από τους πιο σημαντικούς ελέγχους πρόληψης της υγείας μας. Η κολονοσκόπηση είναι η μόνη δοκιμασία προ συμπτωματικού ελέγχου που προλαμβάνει και ανιχνεύει τον καρκίνο ακόμα και σε άτομα που δεν έχουν συμπτώματα της νόσου. Μια κολονοσκόπηση μπορεί να σώσει τη ζωή σας και ίσως είναι καιρός να προγραμματίσετε μια!

Έτσι, εάν δεν υπάρχουν ορατά σημάδια καρκίνου του παχέος εντέρου, γιατί χρειάζομαι τον προληπτικό έλεγχο;

Αυτό οφείλεται στο ότι ο καρκίνος του παχέος εντέρου σε πρώιμο στάδιο συχνά δεν έχει συμπτώματα. Έτσι, πραγματοποιώντας μια κολονοσκόπηση και ελέγχοντας το παχύ έντερο εσωτερικά – από πού ξεκινά η ασθένεια δηλαδή – μπορούμε να βρούμε και να θεραπεύσουμε καρκινικά και προ καρκινικά κύτταρα από νωρίς. Γι' αυτό είναι τόσο σημαντικός ο προ συμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Εάν εντοπιστεί και αντιμετωπιστεί ο καρκίνος του παχέος εντέρου πριν να έχει την ευκαιρία να εξαπλωθεί, το ποσοστό πενταετούς σχετικής επιβίωσης είναι περίπου 90%, σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία (ACS). Ωστόσο, λιγότεροι από τους μισούς καρκίνους του παχέος εντέρου και του ορθού εντοπίζονται σε πρώιμο στάδιο.

Εάν αντιμετωπίζετε περίεργα συμπτώματα όπως κοιλιακό άλγος, χρόνια δυσκοιλιότητα ή αίμα στα κόπρανα σας, η κολονοσκόπηση μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση μιας σειράς καταστάσεων – που μπορεί να είναι ή όχι καρκίνος. Καταστάσεις όπως εντερικές λοιμώξεις, ελκώδης κολίτιδα και νόσος του Crohn.

Σε ποια ηλικία πρέπει να κάνω κολονοσκόπηση;

Η πιο πρόσφατη καθοδήγηση από την Ειδική Ομάδα Προληπτικών Υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών και το ACS συνιστά οι προληπτικοί έλεγχοι για τον καρκίνο του παχέος εντέρου να ξεκινούν στην ηλικία των 45 ετών για όλους τους άνδρες και τις γυναίκες. Εάν έχετε ορισμένους παράγοντες αυξημένου κινδύνου για καρκίνο του παχέος εντέρου, ο γιατρός σας μπορεί να σας προτείνει να ξεκινήσετε νωρίτερα τις εξετάσεις.

Ποιος χρειάζεται κολονοσκόπηση; Γιατί μπορεί να χρειαστώ πριν από τα 45;

Οι παράγοντες κινδύνου μπορεί να περιλαμβάνουν οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του παχέος εντέρου, υπάρχουσες γαστρεντερικές παθήσεις όπως η νόσος του Crohn, παχυσαρκία και προηγούμενες θεραπείες ακτινοβολίας στην περιοχή της κοιλιάς ή της λεκάνης. Παράγοντες του τρόπου ζωής όπως το κάπνισμα, η κατανάλωση πολύ αλκοόλ, η κακή διατροφή χωρίς αρκετές υγιεινές τροφές για το παχύ έντερο και τα χαμηλά επίπεδα άσκησης έχουν επίσης συνδεθεί με αυξημένους κινδύνους καρκίνου.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνω κολονοσκόπηση;

Πολλοί άνθρωποι χρειάζονται κολονοσκόπηση μόνο κάθε 10 χρόνια. Αλλά πόσο συχνά χρειάζεται να κάνετε κολονοσκόπηση θα εξαρτηθεί από τη γενική σας υγεία, την ηλικία, τους μεμονωμένους παράγοντες κινδύνου και τα αποτελέσματά σας από οποιονδήποτε προηγούμενο έλεγχο.

Η κολονοσκόπηση στα Διαγνωστικά Κέντρα MediOne

Στα Διαγνωστικά Κέντρα του Ομίλου MediOne οι ενδοσκοπήσεις διενεργούνται από έμπειρους Γαστρεντερολόγους με πολυετή εμπειρία σε διαγνωστικές και επεμβατικές ενδοσκοπικές πράξεις. Χρησιμοποιούνται τελευταίας τεχνολογίας ενδοσκόπια υψηλής ευκρίνειας. Στα ενδοσκοπικά μας τμήματα εκτελούνται χιλιάδες ενδοσκοπήσεις ετησίως.

Για να κλείσετε ραντεβού και να ενημερωθείτε για την προετοιμασία καθώς και το κόστος της εξέτασης, επικοινωνήστε με τα ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ σε Γλυφάδα , Σαλαμίνα , Αταλάντη και Λαμία. Μπορείτε να κάνετε την εξέταση μέσω ΕΟΠΥΥ (μάθετε πόσο κοστίζει) ή ιδιωτικά.

 

«Αξία μας είναι ο Άνθρωπος»

Ο Όμιλος MediOne στα πλαίσια της συνεχούς ανάπτυξής του, επενδύει αδιάκοπα σε νέες  ιατρικές μονάδες καθώς και στην ανανέωση του ιατρικού του εξοπλισμού.

 

Το πολυδύναμο Διαγνωστικό Κέντρο MediOne της Κεφαλονιάς, στο πλαίσιο της διαρκούς αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών του και της συνεχούς ανανέωσης του ιατρικού εξοπλισμού του, εγκατέστησε πρόσφατα και λειτουργεί τον νέο υπερσύγχρονο μαγνητικό τομογράφο τελευταίας γενιάς Siemens MAGNETOM Avanto 1.5T .

Οι εξαιρετικές δυνατότητες του νέου αυτού μαγνητικού τομογράφου θέτουν νέα πρότυπα στην ποιότητα της εικόνας και στη διαγνωστική ακρίβεια αλλά και προσφέρουν στους εξεταζόμενους μία πιο άνετη εμπειρία. Σε αυτό συμβάλλει επίσης ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος στον οποίο διενεργείται η μαγνητική τομογραφία που στόχο έχει να περιορίσει το άγχος και την αγωνία του εξεταζόμενου κατά την εξεταστική διαδικασία.

Ο συγκεκριμένος Μαγνητικός Τομογράφος διαθέτει:

 • Ειδικές αθόρυβες ακολουθίες (silent mode).
 • Είναι ένας ευρύς, φωτεινός μαγνητικός τομογράφος με χαρακτηριστικά που μπορούν να βοηθήσουν τον υπέρβαρο ασθενή ή τον εξεταζόμενο που αισθάνεται κλειστοφοβία.
 • Διαθέτει ευέλικτο σχεδιασμό πηνίων και νέες εφαρμογές, σχεδιασμένες ειδικά για τη μείωση του χρόνου σάρωσης και του θορύβου στο ελάχιστο δυνατό με πλούσιο λογισμικό που μπορούν να καλύψουν και τις πλέον απαιτητικές εφαρμογές της μαγνητικής τομογραφίας.

Ο περιορισμός λοιπόν του χρόνου εξέτασης, η μείωση του θορύβου, η βελτίωση της άνεσης, η συνεχής οπτικοακουστική επικοινωνία με τον εξεταστή, μειώνουν σημαντικά το άγχος και την αγωνία του εξεταζόμενου.

Με το νέο αυτό υπερσύγχρονο εξοπλισμό θα καλύπτονται πλήρως όλες οι εφαρμογές της μαγνητικής τομογραφίας, κλασικές και ειδικές σε όλες τις ανατομικές περιοχές του σώματος (Εγκεφάλου, Υποφύσεως, Σπλαχνικού Κρανίου, Τραχήλου, Θώρακος, Άνω και Κάτω κοιλίας , Σπονδυλικής Στήλης, Αρθρώσεων, Οστών και Μαλακών μορίων).

Χαρακτηριστικά:

 • Μαγνητική χολαγγειοπαγκρεατογραφία (MRCP)
 • Mαγνητική Τομογραφία Καρδιάς
 • Μαγνητική Τομογραφία για τη μέτρηση κλάσματος λίπους (Fat Fraction)
 • Μαγνητική Τομογραφία Ορθού
 • Πολυπαραμετρική Μαγνητική Τομογραφία Προστάτη
 • Μαγνητική Εντερογραφία
 • Μαγνητική Τομογραφία για τη μέτρηση εναπόθεσης Fe
 • Μαγνητική Δεσμιδογραφία
 • Μαγνητική Ουρογραφία
 • Μαγνητική αγγειογραφία

 

Με γνώμονα το υψηλό αίσθημα κοινωνικής προσφοράς και ευθύνης προς τον άνθρωπο, η νέα αυτή επένδυση σηματοδοτεί μία νέα εποχή στη διάγνωση παθήσεων. Η απόφαση μας αυτή αναβαθμίζει αυτόματα τις παροχές της πρωτοβάθμιας υγείας στην ευρύτερη περιοχή της Κεφαλονιάς.

Τα τελευταία χρόνια ο όμιλος MediOne έχει μετεξελιχθεί σε έναν κορυφαίο ιδιωτικό φορέα παροχής ιατρικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ελλάδα, διατηρώντας σταθερές τις αξίες της επιχειρηματικότητας και συμβάλλοντας σημαντικά στο έργο της ιατρικής κοινότητας.

 

Σύντομα θα εγκατασταθεί και και Νέος Υπερσύγχρονος Αξονικός Τομογράφος 32τομών.

 

Διαγνωστικό Κέντρο Κεφαλονιάς

Διεύθυνση:
Σουηδίας & Θεμιστοκλέους, Αργοστόλι, Κεφαλονιά
ΤΚ: 28100

Τηλέφωνο:
26710 23451

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ωράριο Λειτουργίας:
Καθημερινά: 08:30 - 21:00
Σάββατο: 09:00 - 14:00

 

 

«Αξία μας είναι ο Άνθρωπος»

Συμβεβλήμενοι με τον ΕΟΠΥΥ

Image

Δεκτές όλες οι κάρτες

Πιστωτικές ή Χρεωστικές
Image